Hlavní obsah

RECENZE: The Strypes už jsou v řadě

Právo, Jaroslav Špulák

Irští The Strypes na sebe upozornili před dvěma lety debutem Snapshot. Vrátili se na něm do šedesátých let, byli uvěřitelní a velmi nadějní. V jejich projevu byla nadto obrovská dávka potřebné drzosti. Na novince Little Victories je to ale trochu jiné.

Foto: Universal Music

The Strypes hrají čtyři roky a mají na kontě dvě desky.

Článek

Když se The Strypes loni představili na festivalu Rock for People, působili na pódiu poměrně jistým dojmem, současně se chovali až arogantně, jako by si byli jistí, že budoucnost patří právě jim. V tom se ale mýlili, neboť jejich druhé album ukazuje opak. Kolekce Little Victories je totiž řadí do dlouhatánské fronty ostrovních kapel, které se vezou na vlně retra.

Foto: Universal Music

Obal nové desky The Strypes.

The Strypes opustili šedesátky, v nichž byli roztomilí a uvěřitelní, a vrhli se na zvuk patřící kamsi na začátek takzvaných nultých let. Připomínají Kasabian, Arctic Monkeys, The Kooks a desítky dalších současných britských kapel. Osobitost je ta tam, skupina se rozhodla znít na dnešní dobu poměrně tuctově.

Více než melodickou sílou písniček na druhém albu přesvědčuje instrumentální plností i dovedností. Pěkná jsou staromilská kytarová sóla, slušný je pěvecký projev, rytmika je potřebně drásavá. Profesně je tahle stále ještě velmi mladá kapela vybavena velmi dobře, autorsky již méně.

Přesto nelze tvrdit, že Little Victories je špatná deska. Není jen tolik přitažlivá jako debut.

The Strypes: Little Victories
Universal Music, 43:30

Celkové hodnocení: 65 %

Reklama

Výběr článků

Načítám