Hlavní obsah

Nové knihy: Kraus, Vargas, Scarrow i Chudožilov

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z novinek tohoto týdne vybíráme humoristické povídky Ivana Krause, detektivky Freda Vargase i Alexe Greciana, historický román Simona Scarrowa, pohádku Petra Chudožilova, knihu o S. K. Neumanovi a prózy Jakuba Demla. A nemůže chybět komiks.

Článek

Ivan Kraus:

Klub šampionů

nové knihy

Příběh sedmi mužů, kteří vědí, že jen v širé dáli se může kovboj, po nekonečné jízdě kaňonem manželství a kodrcáním se temnou roklí rozvodů, zbavit vleklé dospělosti a opět cválat volnou prérií.

Academia, 176 stran, 185 Kč

Fred Vargas:

Kavalkáda mrtvých

nové knihy

Nový příběh komisaře Adamsberga, který řeší záhadu „Zuřivé armády“, tajemného průvodu ječících a šílejících duchů z legendy z 11. století. Průvod údajně spatřila dívka, která tvrdí, že v průvodu spatřila i několik živých, kteří by měli podle legendy do tří týdnů zemřít.

Garamond, přeložila Kateřina Vinšová, 440 stran, 298 Kč

Alex Grecian:

Scotland Yard

nové knihy

Londýn 1889. Hrůzovláda Jacka Rozparovače zrovna skončila, ale další éra nepochopitelného násilí právě začíná. Nově založený tým vyšetřovatelů vražd musí čelit útoku do vlastních řad – v kufru na nádraží se najde zohavené tělo inspektora Littlea a nastává závod s časem.

Argo, přeložila Jitka Fialová, 392 stran, 398 Kč

Simon Scarrow:

Krvaví havrani

nové knihy

Římská říše deset let bojuje o nadvládu nad Británií. Odpor vedený ke všemu odhodlaným vůdcem vzbouřených kmenů Caratacem připravil legie a jejich muže o mnoho sil. Do provincie se po letech vracejí dva nejodvážnější a nejvěrnějších vojáci – prefekt Cato a centurion Macro.

BB art, přeložili Tomáš a Ludmila Havlíkovi, 352 stran, 349 Kč

Petr Chudožilov:

Kouř z komína

nové knihy

Neobyčejný příběh děvčátka Lízy, papouška Čárlýho, paní Müllerové, principála cirkusu Zanzibar a zbloudilého lva. Knížka vychází česky víc než deset let poté, co vyšla v němčině ve Švýcarsku a byla oceněna Evropskou cenou za nejlepší německy psanou pohádku.

Albatros, 288 stran, 329 Kč

Fredrik Backman:

Babička pozdravuje a omlouvá se

nové knihy

Else je sedm, vlastně skoro osm. Její babičce je sedmdesát sedm, vlastně skoro sedmdesát osm. Nemá jiné kamarády než babičku, ale jí to nevadí. Babička jí totiž vypráví úžasné příběhy o kouzelné říši, kde není normální nikdo a nic a být jiný je tam největší výhodou.

Host, přeložila Jitka Herčíková, 424 stran, 229 Kč, e-kniha 189 Kč

Božena Hodačová-Neumannová:

Byla jsem ženou slavného muže

nové knihy

Editor Milan Blahynka připravil životopis manželky básníka S. K. Neumanna. Ta v něm vypráví o Karlu Tomanovi, bratrech Čapcích, o Marii Majerové, Jakubu Demlovi, Františku Gellnerovi a dalších a dalších literátech, malířích, novinářích, anarchistech...

Host, 448 str., 369 Kč

Jakub Deml:

Moji přátelé a smrt aneb Texty prvního expresionismu

nové knihy

Třetí svazek Spisů Jakuba Demla obsahuje beletristické texty z let 1912–1917. Pro vzrušený styl a kontrast mezi „světlým“ a „temným“ viděním světa bývají označovány jako expresionistické.

Academia, 572 stran, 455 Kč

Gregg Hurwitz, Szymon Kudranski a Ethan Van Sciver:

Batman: Temný rytíř 3: Šílený

nové knihy

Bruce Wayne je na vážkách, zda má své milované zjevit pravdu o Batmanovi. Když už je pevně rozhodnutý, objeví se na scéně Mad Hatter jako jedna z nejhorších hrozeb, kterým kdy Gotham musel čelit. Omamuje a unáší místní občany a terorizuje Gotham.

BB art, přeložil Petr Zenkl, 176 stran, 399 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám