Hlavní obsah

Fruzsina Szépová: Lollapalooza? Američtí partneři byli během vyjednávání velmi flexibilní

Právo, Šárka Hellerová

Poprvé v historii se putovní hudební festival Lollapalooza, který je doma v Severní a Jižní Americe, bude konat i v Evropě. Dvoudenní přehlídka proběhne 12. a 13. září v Berlíně.

Foto: archív Lollapalooza

Fruzsina Szépová je programovou ředitelkou festivalu.

Článek

„Jsme poctěni, že první evropské vydání Lollapaloozy proběhne právě v Berlíně. Mám z toho velkou radost a těším se, až uvidím tváře přicházejících lidí. Snad si užijí celý program i speciální vystoupení,“ řekla Právu Fruzsina Szépová, programová ředitelka festivalu, která letos pro inspiraci navštívila sesterské akce v Chile a Chicagu.

„Myšlenka uspořádat tento festival v Berlíně se stala reálnou loni. Naši američtí partneři byli během vyjednávání velmi flexibilní a nápomocní,“ vysvětluje Szépová s tím, že americká produkce byla nakloněná nápadu realizovat akci v Evropě.

Kromě hudby se organizátoři zaměřili i na další oblasti festivalového života. „Kromě bohatého hudebního programu představíme Kidpalloozu, velký areál zaměřený výhradně na děti a jejich rodiny. Máme také zelenou, udržitelnou zónu nazvanou Der Grüne Kiez. Připravujeme Lolla Fun Fair zaměřenou na urban art, pouliční divadlo a cirkusové představení. Jedna oblast bude zaměřená na styl a módu,“ láká diváky programová ředitelka festivalu.

Na prvním místě je ovšem hudba, která se rozehraje na čtyřech velkých a dvou menších pódiích. Jaké kapely si podle Szépové nesmí návštěvníci nechat ujít? „Není lehké odpovědět. Nejlépe žádné. Ale kdybych měla vyjmenovat svou top ten, řeknu James Bay, Muse, Seeed, Sam Smith, Tame Impala, Belle & Sebastian, The Libertines, Chvrches, Everything Everything a MS MR.“

Organizátoři, kteří očekávají na prvním ročníku čtyřicet pět tisíc návštěvníků denně, chtějí, aby se z Lollapaloozy stal největší multikulturní festival v Berlíně. Protože podle odhadů přijede kolem čtyřiceti procent návštěvníků ze zahraničí, avizují, že o ubytovací kapacity nebude nouze.

„Naštěstí nabízí město mnoho možností, od hostelů po pětihvězdičkové hotely. Myslím, že v Berlíně je možné všechno,“ dodává Szépová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám