Hlavní obsah

Barevná devítka láká na exotickou hudbu i dobroty

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu odpoledne vypukne v pražském parku Podviní Barevná devítka, festival plný exotických melodií, kostýmů i dobrot. Vystoupí tam zdarma Mariachi Azteca Di Praga, Melanie Scholtzová či Al-Yaman.

Foto: melaniescholtz.com

Melanie Scholtzová

Článek

Celý festival zahájí ve 14.00 Aneboafro, hudebně-taneční soubor hrající tradiční africké rytmy i reggae a world music. Africké bubny doplňují kytara, klávesy či balafon. S kapelou vystupuje zpěvák a tanečník Abdul Traore z Mali.

Netradiční podání jazzu a latiny slibují The Brownies. Z úplně jiného soudku je pak folklórní soubor Kodrjanka, založený v červenci 2012 členy moldavské komunity z Prahy.

Mexickou hudbu budou prezentovat Mariachi Azteca Di Praga zpívající své melancholické písně za doprovodu strunných a dechových nástrojů.

Foto: Barevnádevítka

Mariachi Azteca Di Praga

Pozice hlavní hvězdy festivalu připadla Melanii Scholtzové z JAR, jež vystoupí v 19.00. Zpěvačka se začala učit na klavír v pěti letech a také studovala operní zpěv. Zpívá však jazz a blues s občasnými výlety do funku. Spolupracovala na projektech mnoha jiných muzikantů a zazpívala si třeba s Bobbym McFerrinem.

Získala cenu Jazz Revelations na festivalu Jazz a Juan (2012) ve francouzském Nice a dobře ji znají také posluchači v Norsku, Německu, Holandsku, Španělsku, Portugalsku a v Česku. V roce 2013 spolupracovala na albu Freedom’s child, což byl projekt spojující jazz s poezií Jamese Matthewse, a vydala své sólo album Our Time, které podpořila na turné v Česku.

Horkokrevnou salsu předvedou La Descarga Salsa Orchestra, mezinárodní salsová skupina sídlící v Praze a celý program uzavře ve 21.00 známá kapela Al-Yaman, která hraje fúzi orientální a taneční hudby. Tváří skupiny je zpěvačka Ashwaq Abdulla Kulaib z Adenu.

Reklama

Výběr článků

Načítám