Hlavní obsah

Mezi ploty se blíží. Bude Klus, Bárta, Voxel, Pavlíček i Farna

Novinky, Stanislav Dvořák

Desítky českých interpretů se objeví na festivalu Mezi ploty, který se koná tradičně v areálu pražské Psychiatrické nemocnice Bohnice. Letos proběhne 26. a 27. září.

Foto: Právo - Petr Horník

Zpěvák Dan Bárta

Článek

Prago Union, Sto zvířat, Kašpárek v rohlíku, Monika Načeva a Michal Pavlíček, Ewa Farna, Dan Bárta, Simona Babčáková, Anna Polívková s Miroslavem Táborským nebo Studio Ypsilon, vyjmenovávají pořadatelé hlavní hvězdy. Praktické je rozdělení do programových zón, které zaujmou rozdílné skupiny návštěvníků.

Mezi ploty zahraje i nový písničkář Voxel, populární Tomáš Klus a česká klasika - Blue Effect s fenomenálním kytaristou Radimem Hladíkem a obnovená Vltava s Robertem Nebřenským.

Foto: Jaroslav Špulák, Právo

Tomáš Klus

„Na největší scéně, nazvané Hudební Central Park, vystoupí především muzikanti, kteří dokážou zaujmout široké publikum. Vznikne rozsáhlá Zóna pro rodiny s dětmi s několika hudebními a divadelními scénami, workshopy a dalšími zábavnými aktivitami. Zóna alternativního umění bude věnována nejen vysokoškolákům a intelektuálům, ale všem přemýšlivým lidem, kteří neplují v hlavním proudu. Pro rozené rebely festival chystá Street Art Zone s hiphopovou a rapovou scénou a dalšími prvky nonkonformního umění. Na jevišti Divadla Za plotem pak budou účinkovat zejména významné pražské divadelní soubory,“ popsala Michaela Jurenová.

Atmosféru akce má vypiplat scénograf Petr Kolínský, který řadu let vyučoval na DAMU, s prestižní Střední odbornou školou multimediální a propagační tvorby (EDUSO).

Foto: Petr Horník, Právo

Anna Polívková

„Park bohnické nemocnice se pod jejich vedením promění tak, že v něm děti uvidí pohádkové městečko a hipsteři ucítí atmosféru svých oblíbených kaváren a klubů,“ vysvětluje ředitelka produkce festivalu Simona Šteruská.

Pro děti a rodiče je tu „bejbypankový“ projekt Kašpárek v rohlíku, divadlo Minor s novou autorskou inscenací Mami, už tam budem?, Divadlo KAKÁ s loutkovou pohádkou Kyklopci či Divadlo Drak s trojpohádkou A do třetice všeho...

Pomoc nemocným

Na festivalu se bude propagovat loni odstartovaná veřejná sbírka ve prospěch Nadace Bona, která pomáhá pacientům s duševní nemocí, zejména schizofrenií, aby se dokázali vrátit do normálního života. Každý, kdo chce pomoci, může poslat dárcovskou SMS ve tvaru DMS MEZIPLOTY na telefonní číslo 87 777.

Ředitel Psychiatrické nemocnice Bohnice Martin Hollý uvedl: „Utrpení pacientů se schizofrenií si lze jenom obtížně představit. Takový člověk se nedokáže plně orientovat v běžných situacích, často vnímá realitu zkresleně. Informacím z okolí přisuzuje výrazně odlišnou váhu. Například náhodný pohled kolemjdoucího je významným signálem o tom, že je nemocný pronásledován.“

Všechny podrobnosti najdete na www.meziploty.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám