Hlavní obsah

Obnoví se Guns N' Roses? Axl a Slash spolu už mluví

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novější sestava Guns N' Roses, která vydala neúspěšnou desku Chinese Democracy, se rozpadá. Oficiálně odešli kytaristé DJ Ashba a Ron „Bumblefoot”, ale možná to celé sahá ještě dále. Zajímavá je zpráva serveru RollingStone, že zpěvák Axl Rose následně začal mluvit se Slashem, původním kytaristou legendární kapely.

Článek

V rozhovoru pro Loudwire Slash řekl, že už se měli smířit dávno. „V tomto bodě je skvělé rozpustit negativní energii, která mezi námi byla tak dlouho,” uvedl. Slash nepotvrdil, ale ani nevyvrátil, že existuje možnost dát dohromady starou partu. „Nemůžu na to odpovědět. Tohle téma radši opustíme, to je stará záležitost,” prohlásil.

Od devadesátých let se všeobecně psalo, že excentrický zpěvák Axl Rose Slashe nenávidí. Párkrát se vyjádřil v tom smyslu, že kytarista neuznával jeho hudební nápady a urážel ho. Slash ještě v roce 2012 potvrdil, že ho Axl zřejmě nesnáší a ani prý pořádně neví proč.

Foto: PRÁVO – Petr Hloušek

Slash při pondělním vystoupení v Praze.

Když byla původní sestava Guns N' Roses ve stejném roce uvedena do americké Rockenrolové síně slávy (otázka je, jestli to pro ně vůbec je pocta, když do stejné síně uvedli i Madonnu), Axl Rose zase nedokázal překousnout své ego a rozhodl se ceremoniál ignorovat. Napsal jen dopis, kde vysvětlil, proč tam nemůže přijít a zdůraznil, že se svými kolegy nebude spolupracovat.

Slash naopak tenkrát doufal, že se s ním konečně usmíří. „Já opravdu celým srdcem chtěl dát původní kapelu dohromady a vystupovat, ale bylo to jen zbožné přání,” podotknul.

Jisté je, že s nepůvodní sestavou Guns N' Roses je něco v nepořádku. Skupina pravděpodobně nefunguje, každopádně už nemá žádné koncerty.

Reklama

Výběr článků

Načítám