Hlavní obsah

Besson chystá sci-fi Valerian, Akta X zatím vyvolávají rozpaky

Novinky, Stanislav Dvořák

Americký list The Hollywood Reporter přišel se dvěma novinkami z oblasti sci-fi. Clive Owen bude hrát v novém projektu, který připravuje Luc Besson, a nová série Akt X je téměř hotová.

Článek

Clive Owen bude ve sci-fi Valerian hrát s Danem DeHaanem a Carou Delevingneovou. Podle Bessona to bude velkolepá adaptace francouzského komiksu, který je údajně „klasika”, ovšem mimo francouzsky mluvící oblasti ho nikdo moc nezná.

DeHaan dostal hlavní roli tajného agenta z budoucnosti, který cestuje vesmírem se zrzavou sexy společnicí Laureline. Owenova postava se jmenuje „velitel Arün Filitt”. Společnost EuropaCorp má celou legraci financovat, produkovat i distribuovat.

Ačkoli pokračování slavných seriálů po letech prakticky vždy dopadají špatně, producenti Akt X doufají v zázrak. První ukázku z nové série promítali na uzavřené projekci v Beverly Hills, ale na americké kritiky zřejmě moc nezapůsobila.

The Hollywood Reporter píše, že Fox tu ukázku nemusel a pravděpodobně ani neměl promítat. Scéna s bývalými hvězdami Davidem Duchovnym a Gillian Andersonovou prý obsahovala dialog tak strojený, že si jej mnozí spletli s úmyslnou parodií. „Očekávání jsou teď mnohem nižší,” uzavřel THR.

Reklama

Výběr článků

Načítám