Hlavní obsah

Elton John chce knihy o gayích do škol, italský starosta se rozzlobil

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spor zpěváka Eltona Johna a starosty Benátek Luigiho Brugnara nabírá na obrátkách. Město stáhlo knížky o párech stejného pohlaví ze školních knihoven. Homosexuální umělec pak starostu nazval „neomaleně bigotním”, ale ten si to nenechal líbit.

Foto: Profimedia.cz

Elton John se svým partnerem adoptoval děti.

Článek

Brugnaro nechal už dříve odvézt 49 knih choulostivého obsahu ze škol. Nechtěl je zakázat úplně, jen se mu nelíbilo, že jsou distribuovány dětem. Některé z nich se ovšem do škol stejně vrátily.

Poté, co se do něj Elton John pustil na internetu, Brugnaro se ozval také. Označil ho za arogantního milionáře, který si myslí, že si může dělat cokoliv. Zdůraznil, že jinak nemá s homosexuály žádný problém.

Brugnaro už před volbami sliboval, že knihy stáhne ze škol, a Italové si ho zvolili. Je tedy evidentní, že nejde o názor menšiny. „Já musím myslet na většinu rodin, kde je táta a máma,” řekl starosta.

Asi 250 spisovatelů proti tomu protestovalo a žádalo, ať stáhnou i jejich knihy. Následně byly mnohé knížky o homosexuálech vráceny zpět, ale některé už ne. Například francouzská publikace Jean má dvě maminky je stále na „indexu”.

Reklama

Výběr článků

Načítám