Hlavní obsah

Nova od září přesune sportovní obsah na dva kanály Nova Sport

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Televize Nova od září přesune sportovní obsah na dva sportovní kanály. K původní stanici, která se přejmenuje na Nova Sport 1, přibude 5. září Nova Sport 2. Tematická stanice Fanda, která dosud sportovní program také přenášela, má podle Novy sloužit jako „ochutnávka” pro Novu Sport, uvedli zástupci televize na setkání s novináři.

Foto: Milan Malíček, Právo

Mezinárodní utkání ČR–Arménie. Ilustrační foto

Článek

Nová stanice Nova Sport 2 se zaměří na méně rozšířené sporty jako rugby, šipky nebo bojové UFC. V programu ale bude i 150 zápasů basketbalové NBA, anglický fotbalový pohár nebo fotbalová kvalifikace na mistrovství světa.

Podle ředitele sekce nových projektů Petra Horáka je důvodem spuštění nového sportovního kanálu lepší využití vysílacích práv a větší důraz na živé přenosy. „Sport je o živém vysílání. Člověk chce prožívat emoce v daném okamžiku,“ uvedl Horák. Stanice Nova Sport 2, která již získala licenci od vysílací rady, bude od 5. září v nabídce společností O2 a UPC, s dalšími operátory Nova nadále jedná.

Původní stanice Nova Sport vysílá od října 2008, nejprve jako Galaxie Sport. V současnosti má 1,5 miliónu českých a slovenských předplatitelů. Zaměřuje se na divácké sporty jako fotbal, hokej nebo tenis. K hlavním pilířům vysílání patří Evropská liga ve fotbalu, tenisový Wimbledon a v příštím roce olympiáda v Riu. Na českém trhu v současnosti působí více než desítka sportovních kanálů. Jako poslední 8. srpna přibyla placená televize O2 sport, která láká na zápasy anglické Premier League, Ligy mistrů a na české nejvyšší fotbalové soutěže.

Reklama

Výběr článků

Načítám