Hlavní obsah

Filmové premiéry: Schmitke, Barbie Rock´n´Royals, Pixely a Fantastická čtyřka

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cenou za nejlepší debut byl na festivalu v Cottbusu odměněn film Schmitke, jehož hlavní část se odehrává na pomezí Česka a Německa, na hřebenech Krušných hor. Videohry z osmdesátých let tvoří základ akční komedie Pixely. Jedni z nejdéle sloužících komiksových hrdinů z vydavatelství Marvel se vracejí ve filmu Fantastická čtyřka.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 31. týden

Článek

Schmitke

Trailer k filmu Schmitke Video: Artcam

Julius Schmitke je postarší konstruktér, jehož život se z větší části skládá z nevzrušivé práce a ukecaného mladého kolegy. Když je pověřen opravou skřípající staré turbíny, kterou kdysi navrhl, není z výletu na českou stranu Krušných hor příliš nadšen. Podivný kraj hlubokých lesů, zchátralých dolů a neméně podivných lidí v něm důvěru nevyvolá, ale když se mu přes noc záhadně ztratí kolega, musí i Schmitke vstoupit mezi mlhou zahalené stromy.

Schmitke, Česko/Německo 2014, 94 min., režie: Štěpán Arichter, hrají: Peter Kurth, Johann Jürgens, Helena Dvořáková, Jakub Žáček, Petr Vršek, Stephan Grossmann a další.

Barbie Rock´n´ Royals

Trailer k filmu Barbie Rock’n RoyalsVideo: CinemArt

Svého prvního celovečerního filmu se dočkala sice již pětapadesátiletá, ale pořád dokonale stavěná Barbie. Muzikálová pohádka pracuje s oblíbeným motivem záměny dvou naprosto odlišných charakterů. Jednou z aktérek je křehká princezna Courtney (Barbie), druhou drsná  zpěvačku Erika.

Barbie Rock´n´ Royals, USA 2015, animovaná pohádka, 84 min., režie: Karen Lloyd

Pixely

Trailer k filmu PixelyVideo: Falcon

Jako děti zachránili Sam Brenner, Will Cooper, Ludlow Lamonsoff  a Eddie Plant svět tisíckrát – a stálo je to pokaždé 25 centů ve videoherně. Teď ho budou muset zachránit doopravdy. Mezigalaktičtí mimozemšťané si totiž chybně vyložili videozáznamy klasických videoher jako vyhlášení války a zaútočili na Zemi. Prezident Cooper povolává své kamarády z dětství, aby zachránili svět před zkázou v podobě PAC-MANa, Donkey Konga, Galagy, Centipede a Space Invaders.

Pixely, USA 2015, akční komedie, 106 min., režie: Chris Columbus, hrají: Adam Sandler, Kevin James, Josh Gad, Peter Dinklage a další.

Fantastická čtyřka

Trailer k filmu Fantastická čtyřkaVideo: CinemArt

Ben, Sue, Johnny a Reed jsou obyčejní mladí outsideři, kteří mají sklony k bádání a překonávání hranic známého světa. Během pokusu a cesty do nepoznaného prostoru je potká nečekaná proměna. Po návratu se jim šokujícím způsobem změní nejen fyzická podoba ale především schopnosti.

Fantastická čtyřka, USA 2015, akční sci-fi, 94 min., režie: Josh Trank, hrají: Miles Teller, Michael B. Jordan, Kate Mara, Jamie Bell, Toby Kebbel a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám