Hlavní obsah

Skupina Divokej Bill se představí doma

Právo, Jaroslav Špulák

Skupina Divokej Bill pořádala v minulých letech v domovských středočeských Úvalech festival Ouvalskej bigbít. Jelikož ale byla jeho návštěvnost v posledních letech z různých důvodů klesající, rozhodla se kapela pořádání přehlídky přerušit.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vašek Bláha stojí v čele skupiny Divokej Bill již řadu let.

Článek

Místo toho nabídne svým fanouškům a obyvatelům Úval koncert, který se pod názvem Divokej Bill doma uskuteční v sobotu 15. srpna. Zajímavý bude nejenom tím, že bude na tuto kapelu netradičně dlouhý, ale také na něm zaznějí nejméně čtyři zcela nové skladby z alba Divokýho Billa, chystaného na příští rok. Bude se natáčet pro potřeby České televize.

„Zveme lidi, aby se s námi přišli podílet na záznamu koncertu, který bude vysílat Česká televize. Nejenže se možná dostanete do hledáčku kamer, zvláště pokud přijdete vyzbrojeni nějakou nápaditou maškarní maskou, ale určitě se i dobře pobavíte, a navíc dostanete na uvítanou drink. Koncert připravujeme už dlouho, a tak na vás kromě našeho vystoupení čeká i koncert našich kamarádů z kapely Mother’s Angels a následný večírek za hudebního doprovodu Holokrků,“ zve na koncert zpěvák a kytarista Vašek Bláha.

Nejdůležitější akce letní sezóny

K samotnému programu své skupiny řekl: „Je to pro nás nejdůležitější akce letní sezóny, takže jsme ji pojali jinak než ostatní. Například jsme si už před časem řekli, že postavíme největší pódium, jaké jsme kdy měli. Odehrajeme opravdu dlouhý koncert, což je také rozdíl oproti našim hraním na Ouvalským bigbítu, kde to nakonec bývalo jen na půl hodiny až čtyřicet minut. A také nebudeme mít ve svém setu nejspíš žádné hosty.“

Divokej Bill by pak chtěl zahájit přípravy na natáčení svého dalšího alba. Několik skladeb pro ně už prý vzniklo, přičemž se Bláha v rozhovoru pro Právo zmínil, že je s nimi nadmíru spokojený.

„My jsme tu desku ještě nahrávat nezačali, ale jelikož bychom příští rok chtěli v květnu až červnu vyjet na koncertní turné, byli bychom rádi, kdyby vyšla v březnu a lidi měli čas si ji před koncerty poslechnout. Když to všechno půjde podle plánu, natočíme ji přes zimu,“ sdělil Právu.

Reklama

Výběr článků

Načítám