Hlavní obsah

Nová DVD: Skrytá vada, Big Eyes a Kód Enigmy

Právo, Věra Míšková

V roce 1970, kdy Los Angeles není o nic méně zkažené, zdrogované a zkorumpované než za časů kriminálek Raymonda Chandlera, se odehrává Skrytá vada. Film Big Eyes vypráví skutečný a šokující příběh jednoho z nejkolosálnějších uměleckých podvodů v historii. Kód Enigmy vypráví příběh matematického génia, který pomohl zkrátit 2. světovou válku.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 30.týden

Článek

Skrytá vada

Nová DVD

Larry „Doc" Sportello se živí jako detektiv a je věčně pod obraz. Když se za ním zastaví jeho bývalá holka Shasta, která chce zjistit, kam se poděl její milenec, Larry se ho vydá hledat. Ocitá se na překážkové dráze, kde mu v cestě stojí policajt v podání Joshe Brolina, údajně mrtvý muzikant, neonacistický motorkářský gang i množství exotických dam.

Skrytá vada, USA 2014, mysteriózní komedie, 149 min., režie: Paul Thomas Andreson, hrají: Josh Brolin, Joaquin Phoenix, Owen Wilson, Jena Malone a další.

Big Eyes

Nová DVD

Na sklonku čtyřicátých a počátku padesátých let dosáhl malíř Walter Keane neuvěřitelného úspěchu, naprostou revoluci v komercionalizaci populárního umění se záhadnými obrazy tváří s velkýma očima. Bizarní a šokující pravda nakonec vyšla najevo, když se zjistilo, že díla nevytvořil Walter, ale jeho manželka Margaret.

Big Eyes, USA, Kanada 2014, drama, 102 min. režie: Tim Burton, hrají: Christoph Waltz, Amy Adamsová, Terence Stamp, Danny Huston a další.

Kód Enigmy

Nová DVD

V zimě roku 1952 britská policie dostala hlášení o vloupání do domu profesora matematiky a kryptoanalytika Alana Turinga. Namísto pachatele tohoto zločinu však v poutech odvedli samotného Turinga, který byl obviněn ze sexuálních přestupků a čekal ho zničující soudní proces. Téměř nikdo nevěděl, že jde o válečného hrdinu, který se spolu s týmem podílel na prolomení kódu legendárního německého šifrovacího stroje Enigma.

Kód Enigmy, Velká Británie/ USA 2014, životopisné drama, 114 min., režie: Morten Tyldum, hrají: Benedict Cumberbatch, Keira Knightleyová, Mark Strong a další.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám