Hlavní obsah

Nové knihy: Northová, Dahl, šedivý i Kocián

Právo, František Cinger

Letní nabídka novinek přináší román, detektivku i historickou analýzu. A nemůže chybět ani komiks, tentokrát o době Jana Husa.

Článek

Claire Northová:

Prvních patnáct životů Harryho Augusta

Nové knihy

Harry August, hrdina knihy, má podivuhodnou schopnost: jakmile zemře, vrací se do chvíle svého zrození a prožívá svůj život znovu od začátku, ale se všemi vzpomínkami na to, co už prožil.

Argo, přeložila Zuzana Dejmková, 358 stran, 398 Kč

Arne Dahl:

Sen noci svatojánské

Nové knihy

Ředitel televizní společnosti je po premiéře nové reality show nalezen se dvěma kulkami v hlavě, polské zdravotní sestře kdosi zasekne sekeru do hlavy, zamýšlená vražda ze cti skončí nečekaným zvratem a vody Mälarenu vydají tajemství, které vše vrhne do nového světla.

Mladá fronta, přeložila Linda Kaprová, 344 stran, 299 Kč, e-kniha 189 Kč

Jaroslav Šedivý:

Osudné spojenectví. Praha a Moskva 1920 – 1948

Nové knihy

Byly chvíle, kdy jsme v sovětském Rusku viděli dobrého spojence v naší těžké situaci, a dost dobře jsme neodhadli, do jaké geopolitické pasti spějeme. O tomto téměř třicetiletém vývoji naší zahraniční politiky od konce 1. světové války je následující vyprávění.

Mladá fronta, 288 stran, 289 Kč

Michal Kocián, Zdeněk Ležák:

Ve jménu Husa

Nové knihy

Můžete se začíst do tří komiksových příběhů historických osobností: Jan Hus (životní příběh, kázání, mučednická smrt), král Václav IV. (raná korunovace, vladařské povinnosti, husitské hnutí, králova smrt), Jan Želivský (kázání, nepokoje v Praze, defenestrace).

Edika, 160 stran, 399 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám