Hlavní obsah

Jimmy Page překvapil slibem, že vydá sólo materiál

Novinky, Stanislav Dvořák

Ex-kytarista Led Zeppelin, kterého fanoušci léta mučili dotazy, kdy už se kultovní skupina vrátí, vzkazuje, že připraví vlastní sólo materiál. Zpěváka možná nebude potřebovat.

Foto: ČTK

Jimmy Page bude hrát i písně Led Zeppelin.

Článek

Jakmile vyjde 1. srpna luxusní reedice starých zeppelinských desek, Page udělá za minulostí tlustou čáru a soustředí se na nové skladby.

”Mám nový materiál. Už jsem hrál tolika různými způsoby a chci se ke všem vrátit,“ vysvětlil Page. Dosud ho prý pořád zdržovaly různé reedice, filmové hudba a vydávání DVD z posledního koncertu Led Zeppelin. Nyní nastal pravý čas vrátit se ke kytaře.

Po roce 1980, když se Led Zeppelin rozpadli, se Page vůbec nechtěl kytary dotknout. Když se dozvěděl, že je smluvně zavázán vydat ještě jednu desku, byl z toho znechucen. Teď se naopak těší. Nikdo by ale neměl čekat, že to bude znít jako „zepelíni“.

„Jen proto, že někdo hraje na kytaru, má to znamenat, že potřebuje zpěváka? Protože lidi už si to tak představují? Ne, udělám si svou muziku, pak zvážím, jestli to potřebuju ozdobit zpěvákem,“ vzkázal Page.

Jeho bývalý kolega Robert Plant zatím rozvíjí úspěšnou sólo kariéru s kapelou The Sensational Space Shifters, s níž navštívil Ostravu i Brno. Vysoko byla oceňována také jeho starší deska Raising Sand se zpěvačkou Alison Kraussovou.

Reklama

Výběr článků

Načítám