Hlavní obsah

ČT láká na Donutila, Hřebejkovu detektivku a český noir

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká televize představila své programové hity na letošní podzim. Je mezi nimi seriál Doktor Martin s Miroslavem Donutilem, Místo zločinu Plzeň Jana Hřebejka nebo série Labyrint Jiřího Stracha.

Foto: Česká televize

Z natáčení Doktora Martina

Článek

Donutil hraje v novém seriálu protivného a arogantního špičkového chirurga, který se rozhodl změnit vzduch a přestěhovat se na venkov.

Místo činu Plzeň je šestidílná krimi série, kde si zahráli Martin Stránský, Jan Zadražil nebo Lukáš Vaculík. Tvůrci slibují „drobnokresbu charakterů a specifický humor“.

Bára Kodetová-Šporclová bude hrát patoložku. „Jsem ráda, že jsem si mohla zkusit něco, co je nezvyklé. Bylo to náročné natáčení, speciálně na pitevně, protože to tam opravdu nevoní,“ podotkla.

Foto: Česká televize

Bára Kodetová hraje patoložku.

Režisér Petr Zahrádka adaptoval do českého prostředí seriál Raymonda má každý rád pod názvem Rudyho má každý rád. Do hlavních rolí obsadil Jitku Schneidrovou a Sašu Rašilova.

Režisér Jiří Strach si vybral Jiřího Langmajera a Zuzanu Kanócz do svého Labyrintu inspirovaného „severským noirem“.

Foto: Česká televize

Tým kriminalistů vyšetřuje vraždu.

„Sázíme na silné autorské filmy a na filmové ztvárnění seriálu... jednička tak pokračuje v dobře započaté tradici. Mezi silné autorské věci určitě patří Labyrint a Místo zločinu Plzeň – Jiří Strach a Jan Hřebejk. To jsou ukázky toho, že se snažíme oslovovat ty nejlepší tvůrce,“ řekl ředitel programu ČT Milan Fridrich.

Na ČT1 se přesune pořad Čtyři v tom, dále se chystá docusoap Sezóna za vodou o českých hokejistech a pořad Zlatá mládež, který prý obrousí sociální, generační a kulturní bariéry a předsudky mladých lidí, kteří poznají „skutečný život“ mimo Prahu.

Pokračovat budou starší pořady Herbář, StarDance a Tajemství rodu.

Reklama

Výběr článků

Načítám