Hlavní obsah

Bonamassa vzdá poctu třem králům blues

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký kytarista Joe Bonamassa navštíví v rámci světového turné 5. října také pražské Forum Karlín. Letos hodlá vzdát hold třem králům blues - Albertu Kingovi, B. B. Kingovi a Fredie Kingovi.

Foto: Archiv Tesla Areny

Joe Bonamassa

Článek

Turné s názvem „3 králové blues“ odstartuje 7. srpna koncertem v New Jersey. Uznávaný kytarista, který byl vyhlášen objevem roku 2009 (časopis Classic Rock), vystupoval v Česku už několikrát. Bonamassa hraje spíše blues-rock než blues, má blízko k britské škole (Cream, Led Zeppelin) a k hard-rocku. Rád si sem ovšem střihne i coververzi Tiny Turner či Etty James.

Narodil se v roce 1977 v Utice (New York) a vyrostl doslova obklopen hudebními nástroji, protože rodiče, aktivní muzikanti, vlastnili kytarový obchod. Ve čtyřech letech už měl vlastní kytaru, v jedenácti vystupoval s profesionální kapelou. Malé bluesové zázračné dítě zaujalo i B. B. Kinga a ve dvanácti letech dělal Bonamassa nejslavnějšímu bluesmanovi planety předskokana.

Hrál i s Buddy Guyem, Robertem Crayem, Stephenem Stillsem, Joe Cockerem, Greggem Allmanem z Allman Brothers, Stevem Winwoodem, Erikem Claptonem a dalšími. Debutoval sólo deskou A New Day Yesterday (2000) a následovala alba jako So, It's Like That, Year Of The Blues, Blues Deluxe nebo Had to Cry Today.

Vstupenky jsou k dostání v síti Ticketstream.

Reklama

Výběr článků

Načítám