Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Animáky, animáky a zase animáky

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V žebříčku návštěvnosti českých kin nastala uprostřed okurkové sezóny příznačná situace - na prvních třech pozicích není ani jeden normální hraný film pro dospělé, zato máme dostatek amerických animáků a komiksů.

Foto: Disney

Americký film V hlavě

Článek

Animovaná rodinná komedie V hlavě přistála na první pozici. Je o těžkém dospívání Riley, která je vytržena ze svého starého života na americkém Středozápadu poté, co se její otec musí kvůli novému zaměstnání přestěhovat do San Francisca. Riley je ovládána svými emocemi – Radostí (Amy Poehler), Strachem (Bill Hader), Hněvem (Lewis Black), Znechucením (Mindy Kaling) a Smutkem (Phyllis Smith). Emoce žijí v Řídícím centru, centrále uvnitř Rileyiny mysli, odkud jí pomáhají vypořádat se s nástrahami všedních dní.

Foto: Universal

Mimoni

Druzí jsou žlutí panďuláci - Mimoni Kevin, Stuart a Bob. Vyrazili do světa, aby všem svým mimoňským kamarádům vrátili smysl života. Štěstěna je zavedla až do Ameriky, na floridský festival zločinců všeho typu, jehož se měla zúčastnit i absolutní královna světového zločinu Scarlett Odkráglová. Mimoni jí chtějí sloužit a zlá Scarlett chce vyzkoušet jejich schopnosti. Proto je vyšle ukrást britské korunovační klenoty.

Třetí místo obsadil komiksový komediální Ant-Man. Podvodník Scott Lang (Paul Rudd), vybavený pozoruhodnou schopností zmenšit své fyzické rozměry, ale současně znásobit svou sílu, se musí ujmout role hrdiny a pomoci svému mentorovi doktorovi Hankovi Pymovi (Michael Douglas) ochránit tajemství, skrývající se v jeho úžasném obleku Ant-Mana, před zcela novými nebezpečími, která ho ohrožují.

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.-V hlavě39 060
2.1.Mimoni25 982
3.2.Ant-Man17 577
4.16.Papírová města10 867
5.4.Bez kalhot XXL8 860
6.5.Méďa 28 436
7.6.Domácí péče7 995
8.3.Terminator Genisys7 199
9.-Bojovník5 525
10.7.Jurský svět4 761

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám