Hlavní obsah

Nové knihy: Niedl, Zandl, Karonová, May i Lenormand

Právo, František Cinger

I na letní měsíce bohatá nabídka novinek přináší české prózy Františka Niedla a Patricka Zandla, román americké autorky Jan Karonové i pokračování čínské detektivní série Petera Maye. Nádavkem kniha o pivu a Praze, audiokniha Andrzeje Sapkowského a nemůže chybět ani komiks.

Článek

František Niedl:

Čekání na nekonečno

Nové knihy

Život architekta Tomáše Merce je plný emocí a zároveň plný chladu – v rodině i v zaměstnání má spíše známé než přátele. S lehkostí jemu vlastní navazuje nové milostné vztahy a se stejnou lehkostí je ukončuje...

Moba, 224 stran, 249 Kč

Patrick Zandl:

Husákův děda

Nové knihy

Vzpomínky na dědu, přesvědčeného komunistu, který prošel nacistickým vězením a sabotoval invazi vojsk v roce 1968. Dětství kluka, kterého politika vůbec nezajímala, ale chtěl vědět, co se skrývá v té bedně s haknkrajcem v dílně pod ponkem...

Argo, 168 stran, 198 Kč

Jan Karonová:

V Mitfordu je nejlíp

Nové knihy

Otec Tim Kavanagh je pátým rokem v důchodu. Po výletu do země svých irských předků se vrací zpátky do bezpečí Mitfordu, kde na něho a ženu Cynthii čeká nejen pes Barnabáš a kočka Violeta, ale i všichni staří přátelé a známí. Nikdo však nemá na růžích ustláno…

Vyšehrad, přeložila Vlasta Hesounová, 432 stran, 398 Kč

T. R. Richmond:

Co po ní zůstalo

Nové knihy

Podivná, zbytečná, nesmyslná. Tak se jeví smrt pětadvacetileté Alice všem, kdo si ji pamatují jako veselou a vitální dívku plnou života. Jaká ale byla ve skutečnosti?

Jota, přeložila Jaroslava Novotná, 400 stran, 368 Kč, e-kniha 239 Kč

Thomas Engström:

Na západ od svobody

Nové knihy

Marrákeš, červenec 2011 a tři Američané nalezeni brutálně zavražděni. Vražda se tají. O týden později volá na americkou ambasádu v Berlíně žena a tvrdí, že má o činu informace. Ukáže se, že vlastní údaje, které vedou k jedné z nejhledanějších osob.

Jota, přeložila Eliška Boudová, 328 stran, 328 Kč, e-kniha 219 Kč

Peter May:

Čtvrtá oběť

Nové knihy

Druhý případ detektiva Liho Jena a americké soudní lékařky Margaret Campbellové. Vyšetřují sérii rituálních poprav v Pekingu. Čtvrtou obětí byl americký diplomat čínského původu.

Host, přeložil Filip Drlík, 408 stran, 329 Kč, e-kniha 189 Kč

Frédéric Lenormand:

Případy Soudce Ti. Poprask u Čínské zdi

Nové knihy

Příběh z podzimních dnů roku 671. Ve Velké čínské zdi zeje díra. Hradba před kočovníky není bezpečná. Navíc kdosi vraždí vysoké představitele města. Na příběhy reálného okresního soudce, o němž později psal Robert van Gulik (1910 – 1967), navázal další autor.

Garamond, přeložila Vlasta Misařová, 280 stran, 248 Kč

Andrzej Sapkowski:

Zaklínač – Bouřková sezóna

Nové knihy

Audiokniha o muži, jehož posláním je chránit obyčejné lidi před magicky stvořenými nestvůrami. Mutant, který má za úkol zabíjet nepřirozené bytosti. Používá magická znamení, kouzelné lektvary a chloubu každého zaklínače – dva meče, ocelový a stříbrný.

Tympanum, přeložil Stanislav Komárek, namluvil Martin Finger, CD 12:39, 399 Kč, MP3 ke stažení 299 Kč

Karel Altman:

Praha u piva

Nové knihy

Vědecký pracovník brněnského Etnologického ústavu AV ČR se zabývá hostinskou tematikou už čtvrtstoletí. Právě tak dlouho pracoval na této knize, která vypráví o všem, co s kulturou pivovarnictví i děním kolem pití piva souviselo a souvisí.

Vyšehrad roku, 240 stran, 398 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám