Hlavní obsah

Nová bondovka bude uvedena už v říjnu. Písnička pro Spectre je natočená, neví se však zatím, kdo ji zpívá

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Očekávaná světová premiéra nové filmové bondovky Spectre se odbude 26. října v Londýně. Informovaly o tom produkční společnost Sony Pictures a stanice BBC. Ve stejný den ji přitom uvedou i další kina ve Velké Británii a Irsku. V České republice se snímek bude promítat od 6. listopadu.

Foto: ČTK

Herec Daniel Craig, představitel Jamese Bonda, a režisér Sam Mendes

Článek

„Poprvé v historii bude premiérově promítnut ve stejnou noc ve Velké Británii i Irsku,“ stojí ve zprávě společnosti Sony Pictures.

V momentálně dokončovaném snímku o agentovi Jamesi Bondovi se v hlavní roli představí Daniel Craig, který hrdinu ztvární již počtvrté. Naomie Harrisová se zhostí role Moneypenny a Christoph Waltz bude hrát Oberhausera.

Kromě nich se na plátně představí Léa Seydouxová (jako Madeleine Swannová), Monica Bellucciová (Lucia Sciarra), Ralph Fiennes (M), Dave Bautista (Mr. Hinx), Ben Whishaw (Q), Andrew Scott (Denbigh) či Rory Kinnear (Tanner).

Foto: Falcon, ČTK

Daniel Craig v akci jako James Bond.

Film se začal natáčet 8. prosince 2014 v anglických Pinewood Studios. Nabídne ale také záběry z Rakouska, Říma, Maroka či Mexika. Režisérem je Sam Mendes, který natočil i předchozí bondovku Skyfall (2012), scénář napsali John Logan, Neal Purvis a Robert Wade.

Podle zveřejněných informací dostane ve filmu Bond záhadný vzkaz z minulosti, který ho přivede na stopu nechvalně známé zločinecké organizace. Postupně rozplétá sérii lží, aby nakonec odhalil děsivou pravdu o spolku Spectre.

Velkou hádankou spojenou s každým novým filmem o agentovi 007 bývá titulní písnička a interpret, který ji nazpívá. V minulosti tvůrci dávali prostor aktuálním hudebním hvězdám a mělo by to tak být i tentokrát. Podle spekulací ostrovních médií by měla písničku nazpívat Ellie Gouldingová.

Foto: Falcon, Právo

Daniel Craig, představitel Jamese Bonda s okouzlující Evou Greenovou

Režisér Sam Mendes to v rozhovoru pro stanici BBC nepotvrdil. Řekl jen, že skladba je už natočená. „Mohu jenom říct, že je nahraná a je naprosto fantastická,“ uvedl.

Připomeňme, že písničku pro předcházející bondovku Skyfall (2012) natočila Adele, pro Quantum of Solace (2008) Jack White a Alicia Keys, pro Casino Royalle (2006) americký zpěvák Chris Cornell, pro Dnes neumírej (2002) Madonna, pro Jeden svět nestačí (1999) skupina Garbage.

V minulosti titulní skladby zpívali například Tom Jones (Thunderball, 1965), Nancy Sinatrová (Žiješ jenom dvakrát, 1967), Paul McCartney a skupina Wings (Žít a nechat zemřít, 1973), kapela Duran Duran (Vyhlídka na vraždu, 1985) či Tina Turnerová (Zlaté oko, 1995).

Poslední Mendesův tah

Režisér Mendes ve stejném rozhovoru také uvedl, že Spectre je poslední bondovka, kterou natočí. Chtěl si na svém kontě původně ponechat jenom Skyfall, ale nakonec se nechal přemluvit k realizaci dalšího filmu.

„Je to má poslední bondovka. Vím, že jsem to samé říkal už předtím, ale teď je situace jiná. Přestože jsme teprve dokončili natáčení a čekají nás technické práce, zdá se mi, že vznikl výborný snímek, maximum toho, co umím. Proto si nemyslím, že bych se po té cestě mohl vydat potřetí. Natáčení bondovek je spíš životní styl než práce. Tenhle film je opravdu větší než Skyfall,“ uvedl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám