Hlavní obsah

Nové knihy: Kiely, Beran, Indridason, Cílek i Herz

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Týden přináší román Američana Brendana Lielyho, detektivní příběhy z Písku od Ladislava Berana, příběh islandského prozaika Arnaldura Indridasona. Pozornost si zasluhují vzpomínky režiséra Juraje Herze i putování Václava Cílka, Milana S. Korby a Martina Majera po podzemí Čech. A samozřejmě nechybí nový komiks.

Článek

Brendan Kiely:

Zimní evangelium

Nové knihy

Autor se příběhem šestnáctiletého Aidana vrací k jednomu z největších skandálů novodobých amerických dějin – sexuálnímu zneužívání dětí ze strany kněží. Nelibuje si v sexuálních scénách, ale sleduje Aidanovy snahy vyrovnat se s celou zkušeností.

Argo, přeložila Markéta Musilová, 252 stran, 298 Kč, e-kniha

Ladislav Beran:

Písecká četnická pátračka

Nové knihy

Emeritní komisař kriminální služby se vrací do třicátých let minulého století. Čtenář se opět setkává se štábním kapitánem Votrubou, štábními strážmistry Kubíkem a Hřebejkem a s dalšími členy písecké četnické pátračky.

Moba, 264 stran, 249 Kč

Martin X.:

Vražda v Průhonickém parku

Nové knihy

Kniha vychází z pravděpodobně nejznámějšího kriminalistického „pomníčku“ 90. let – vraždy Dity Hrabánkové. Novinář, který se touží proslavit, rozjede pátrání na vlastní pěst. S pomocí známých u policie a ve věznicích se dostane ke zdroji informací, které policie neměla.

Grada, 328 stran, 299 Kč

Arnaldur Indridason:

Duel

Nové knihy

Reykjavík v létě 1972 doslova pulzuje. Všude je cítit nervozita a napětí. Celé město žije mistrovstvím světa v šachu, protože uprostřed studené války se Rus Boris Spasskij utkává se svým americkým vyzyvatelem Bobbym Fischerem.

Moba, František Ryčl, 312 stran, 319 Kč

Harlan Coben:

Chybíš mi

Nové knihy

Kat Donovanová, osamělá policistka newyorského sboru, klikne na seznamovací web. Ze snímku na ni hledí její bývalý snoubenec Jeff. Z minulosti se začnou vynořovat nejen jeho tajemství, ale i znepokojivé otázky týkající se všech lidí, které kdy Kat milovala…

Knižní klub, přeložila Tatjana Jandourková, 400 stan, 399 Kč

Martin Walker:

Přeplněný hrob

Nové knihy

Pracovní náplní policejního šéfa Bruna je starat se o řádný chod života malebného městečka St. Denis na jihozápadě Francie. K lavině  dramatických událostí přispěje nalezené tělo staré pouhých pár desítek let. Je možné, že tato vražda souvisí s militantními ochránci zvířat.

Doplněk, přeložil Jan Klíma, 264 stran, 298 Kč

Tilman Spengler:

Leninův mozek

Nové knihy

Autor, oscilující mezi realitou a básní, zábavně vypráví příběh posedlého vědce Vogta hledajícího stopy geniality a objasňuje, kde zůstal „Leninův mozek“. Proč se ale v určitých epochách vyskytuje genialita mnohem častěji?

Pragma, přeložil Zdeněk Dan, 280 stran, 180 Kč

Juraj Herz:

Autopsie, (pitva) režiséra

Nové knihy

Biografie je otevřenou výpovědí o posledních pěti dekádách československé a později české kinematografie. Režisér s nezvyklou upřímností vypráví o pozadí natáčení svých filmů i o době nedávno minulé a o podmínkách, ve kterých žili a tvořili čeští a slovenští filmaři.

Mladá fronta, 520 stran, 430 fotografií, 499 Kč

Václav Cílek, Milan S. Korba, Martin Majer:

Podzemní Čechy

Nové knihy

Kniha vybavená mnoha fotografiemi chce ukázat neznámé a nepřístupné bohatství podzemních Čech a popsat tisíciletý vliv, který mělo hornictví na utváření země. Hodně pravěkých, středověkých i současných sídel vzniklo nedaleko ložisek zlata, cínu nebo uhlí.

Eminent, 348 stran, 549 Kč

Hadžime Isajama:

Útok titánů 4

Nové knihy

V neradostných dobách se lidé rádi utíkají ke vzpomínkám na lepší časy, ale měli naši hrdinové vůbec nějaké lepší časy? Vítejte v roce 847 – Eren, Mikasa a Armin se právě dali k armádě a rychle jim dochází, že na sobě musí zapracovat. Jinak skončí dřív, než začali.

Crew, přeložila Anna Křivánková, 196 stran, 189 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám