Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Českým kinům stále kralují Mimoni

Novinky, Taťána Marenčíková

Během uplynulého tropického víkendu zhlédlo v tuzemských kinech americkou animovanou komedii Mimoni 53 705 diváků, proti minulému týdnu se v návštěvnosti jedná o značný propad, na vítězství to ale stále více než s přehledem stačí.

Foto: Universal

Mimoni

Článek

Mimoni, mrňaví žlutí dobráci od kosti, vidí smysl své existence ve službě největším padouchům, jaké jsou scenáristé schopní vytvořit. Často však, též vlastní vinou, o svého vrchního zloducha přijdou a tak to jde pořád dokola. Po mnoha staletích ale zůstanou v zemi věčného ledu bez pána a upadnou do deprese. Kevin, Stuart a Bob se proto vydají hledat nového zlotřilého šéfa do Ameriky, na floridský festival zločinců všeho typu. Toho se účastní i absolutní královna světového zločinu Scarlett Odkráglová, pokud jí však Mimoni chtějí sloužit, musejí prokázat své schopnosti. Podaří se jim ukrást britské korunovační klenoty?

Stříbrnou příčku obsadilo pokračování ostré americké komedie s názvem Méďa 2. Oblíbený plyšák je zpět. Méďa se oženil s prodavačkou Tammi-Lynn, a aby vybruslil ze vztahové krize, chce jí dopřát dítě. Kde má však hračka vzít vhodný genetický materiál? S nejlepším kamarádem Johnnym v podání Marka Wahlberga proto vyrážejí najít ideálního dárce. Aby toho nebylo málo, musí ještě Méďa za pomoci zkouřené začínající právničky dokázat, že je člověkem, a má tudíž na potomka nárok.

Foto: Profimedia.cz

Z filmu Méďa 2

Poslední medailovou pozici o víkendu zabral Jurský svět. Po jednadvaceti letech od tragédie v dinosauřím parku funguje ten současný na plný plyn a stále se snaží hledat nové způsoby, jak být pro návštěvníky ještě atraktivnější. Alespoň do doby, než se jeden z dinosaurů doslova utrhne ze řetězu. Co se bude dít potom, se přišlo o víkendu přesvědčit 13 875 sci-fi nadšenců.

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.1.Mimoni53 705
2.Méďa 221 113
3.2.Jurský svět13 875
4.3.Život je život4061
5.5.Odebrat z přátel1553
6.4.Sedmero krkavců1486
7.7.Šílený Max: Zběsilá cesta1284
8.9.Špión952
9.6.Andílek na nervy877
10.10.Dáma ve zlatém772

Reklama

Výběr článků

Načítám