Hlavní obsah

Největší taneční festival ve střední Evropě hlásí i přes tropy rekordní návštěvnost

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Největší festival taneční hudby ve střední Evropě, Beats For Love, který se konal od čtvrtku do neděle v Ostravě, navštívil nejvyšší počet návštěvníků v jeho tříleté historii. Do industriálního areálu Dolní oblasti Vítkovice za čtyři dny dorazilo přes 40 tisíc lidí. Právo o tom v pondělí před polednem informoval ředitel festivalu Kamil Rudolf.

Foto: Fourcase

Největší úspěch měl na tanečním festivalu Zardonic z Venezuely, který vystoupil v sobotu v noci.

Článek

„Zcela přesné číslo ještě nevíme, ale bránou festivalu za čtyři dny prošlo více než 40 tisíc lidí, což je o 5 tisíc víc než vloni,“ uvedl Rudolf s tím, že samozřejmě nějakou roli v tom bude mít i to, že se festival rozšířil o jeden den.

„Také nám vyšlo počasí, i když ta tropická horka taky nejsou zcela ideální, ale pořád lepší než déšť. Ve čtvrtek jsme například měli menší návštěvnost než vloni ve stejnou dobu, naopak v neděli byl areál podle mého názoru už na maximum kapacity plný,“ líčil ředitel tanečního festivalu.

Foto: Fourcase

V sobotu v poledne se na festivalu Beats For Love vypouštěly i balónky se zprávami do kosmu.

Z horka kolabovali pracovníci

Dodal, že na horka se organizátoři připravili, takže návštěvníci je zvládali bez nějakých větších problémů.

„Měli jsme zajištěny kropicí vozy i dostatek pitné vody v areálu zdarma pro lidi. Návštěvníci nekolabovali, většinou totiž přicházeli až po západu slunce,“ vysvětloval Rudolf s tím, že horší to bylo se zaměstnanci festivalu.

„Ti nám kolabovali, protože byli celý den na slunci, kde se teplota šplhala až k 40 stupňům. Celý areál byl hodně rozpálený. To bylo hodně nepříjemné, ale zvládlo se to,“ podotkl Rudolf, který už nyní se svými spolupracovníky začíná připravovat další ročník této obrovské taneční megapárty.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

APARAT vlítli na house stage v neděli večer a rozjeli to.

Největšími hvězdami Zardonic, DJ Fly, Fresh a Pendulum

„Máme radost, že dorazili lidé ze všech koutů Evropy. Nejvíce táhl v sobotu Zardonic z Venezuely, který hraje v masce a je prostě top. A pak taky DJ Fly z Francie, který patří k nejlepším na světě. V neděli to byla už anglická kapela Pendulum a DJ Fresh,“ zhodnotil Rudolf.

Během čtyř dnů na 11 scénách vystoupilo dohromady přes 350 účinkujících.

Foto: Fourcase

Největší úspěch měl na tanečním festivalu Zardonic z Venezuely, který vystoupil v sobotu v noci.

Reklama

Výběr článků

Načítám