Hlavní obsah

Nové knihy: Holcman, Walker, Tomek i Seifertová

Právo, František Cinger

Prázdninová nabídka je žánrově pestrá. Vyprávěnky z Horňácka, detektivka Martina Walkera i příběh čs. redakce Svobodné Evropy. Nemůže chybět komiks, nyní spíš prostorové leporelo Lucie Seifertové.

Článek

Josef Holcman:

Osobní poplach

Nové knihy

Příběh plný bohatýrských historek a průpovídek autorova strýce Jožky Slováka, řezníka, „masára“ z horňácké Velké nad Veličkou. Živoucí, provokující osobnost není vnímána jenom skrze výkřiky či pod dojmem množství vypitých slivovic či vína. Je to život sám.

Kniha Zlín, 320 stran, 289 Kč

Martin Walker:

Přeplněný hrob

Nové knihy

Bruno, Chef de police, a tajemství francouzského venkova je čtvrtý detektivní román s policistou Brunem v hlavní roli. Tentokrát spustí lavinu nepředvídatelných událostí jeden archeologický objev - nalezené tělo je však staré pouhých pár desítek let.

Dokořán, přeložil Jan Klíma, 264 stran, 298 Kč

Prokop Tomek:

Československá redakce Radio Free Europe

Nové knihy

Kniha se zabývá vývojem československé redakce RFE jako instituce, ale i historickým vývojem celé RFE jako formálně nevládní organizace. Zkoumá reakce posluchačů, kterým bylo vysílání zejména určeno, reakce politické a státní moci, vůči které se RFE vymezovalo.

Academia, 424 stran, 385 Kč

Elizabeth Fremantleová:

Ve stínu trůnu

Nové knihy

Doba bouřlivé vlády Marie I. Tudorovny. Lady Kateřina a lady Marie Greyovy jsou otřeseny popravou své starší, sedmnáctileté sestry Jany, takzvané devítidenní královny. Otázka nástupnictví zůstává otevřená. Jde o dechberoucí příběh lásky a politiky.

Jota, přeložila Ina Leckie, 496 stran, 398 Kč, e-kniha 249 Kč

Kim Leine:

Proroci z fjordu Věčnosti

Nové knihy

Misionář Morten Falck přijíždí na konci 18. století do dánské kolonie v Grónsku, aby šířil křesťanství a obrátil je na víru. Část místních vedená charizmatickým Habakukem a jeho ženou Marií Magdalenou ale vytvoří vlastní náboženskou obec.

Host, přeložila Magdalena Jírková, 534 stran, 369 Kč

Yosef Haiym Yerushalmi:

Freudův Mojžíš

Nové knihy

Nový pohled na nejzáhadnější práci Sigmunda Freuda: Muž Mojžíš a monoteistické náboženství. Je výklad, že Mojžíš byl Egypťan, převzatý z egyptských představ, a byl Židy zabit poté, co jim monoteismus představil?

Academia, přeložil Daniel Micka, 236 stran, 285 Kč

Lucie Seifertová, Petr Prchal:

Příběhy z tajemné Prahy

Nové knihy

Prostorové leporelo, které provede minulostí, pověstmi a pohádkami našeho hlavního města. Dítě i dospělý se podívají na Karlův most, Židovské Město, Pražský hrad, Žižkov, Malou Stranu a Staré Město. Vše je doplněno vtipnými komiksovými  dialogy.

Petr Prchal, 12 stran, 299 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám