Hlavní obsah

Sheppard vystoupí v pondělí večer v Praze

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V australské kapele Sheppard jsou tři sourozenci Sheppardovi a jejich kamarádi. Když loni vydali singl Geronimo, udělali současnému mladému popu velkou službu a změnilo jim to život. Písnička se stala hitem i bránou do hudebního světa. V pondělí 29. června vystoupí v pražském Lucerna Music Baru.

Foto: Universal Music

Sheppard se loni prosadili hitem Geronimo.

Článek

Jejich první studiové album Bombs Away vyšlo v Austrálii již loni v červenci a vyšplhalo se až na druhou příčku národní hitparády. V Americe bylo jednatřicáté, ve Velké Británii až jednaosmdesáté, nicméně síla písničky Geronimo kapelu vtáhla do světa a povědomí.

Tři Sheppardovi jsou prostě členové rodiny, která zhmotnila svůj hudební sen. Kapela, v jejímž jádru jsou sourozenci George, Amy a Emma, urazila poctivý kus cesty – od skládání písniček na terase svého domu až k vítězství v australské hitparádě nad megahitem Pharrella Williamse Happy.

Indiepopová formace přišla na svět v roce 2009, když zmínění sourozenci rozšířili sestavu o kytaristu a producenta Jaye Bovinoa, kytaristu Deana Gordona a bubeníka Michaela Butlera. Napsali téměř třicet písniček a vydupali si schůzku s Michaelem Chuggem, který se stal jejich manažerem.

V pondělí večer vystoupí poprvé v České republice. Stane se tak v pražském Lucerna Music Baru a role předskupiny se zhostí jejich australští kolegové Money for Rope.

Reklama

Výběr článků

Načítám