Hlavní obsah

Z nových knih: Hrabal, Storm, Vondruška i Subercaseauxová

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z nových titulů připomínáme výběr z málo známých textů Bohumila Hrabala. Z bohaté nabídky detektivních příběhů uvádíme reálný příběh Dána Mortena Storma, který pomohl bojovat proti al-Káidě, dále knihy Neila Crosse, Kyrila Bonfiglioliho i Vlastimila Vondrušky. Zaznamenání si zaslouží román Elizabeth Subercaseauxové o Robertu Schumannovi i příběhy brněnského beatu a rocku z pera Petra Gratiase.

Článek

Bohumil Hrabal: Povídky, črty a hovory

Foto: Host

Bohumil Hrabal: Povídky, črty a hovory

Přední znalec Hrabalova díla Milan Jankovič vybral pro Českou knižnici soubor kratších prací z celého rozsahu jeho prozaické tvorby od počátku padesátých let až po léta devadesátá. Těžiště svazku však spočívá na povídkách a črtách z padesátých a šedesátých let.

Host, 400 stran, 329 Kč

Paul Cruikshank, Tom Lister a Morten Storm: Agent Storm

Agent Storm

Příběh dánského bouřliváka, který našel v radikálním islámu svou cestu. Když zjistil, že to pro něj není to nejlepší, stal se spolupracovníkem čtyř tajných služeb Dánska, Velké Británie a USA. Pomohl zabránit řadě teroristických útoků. A celý svůj příběh se rozhodl zveřejnit.

Vyšehrad, přeložil Ladislav Šenkyřík, 432 stran, 378 Kč

Neil Cross: Posedlost

Neil Cross: Posedlost

Seznamte se s Johnem Lutherem, inspektorem, specialistou na vraždy s mimořádnou rychlostí při řešení případů. Je obsesivní, instinktivní a náruživý. Nikdo, kdo kdy stál na jeho straně, o něm však nemůže říci nic špatného.

Moba, přeložila Martina Knápková, 407 stran, 299 Kč

Kyril Bonfiglioli: Nemiř na mě tou věcí

Foto: Paseka

Kyril Bonfiglioli: Nemiř na mě tou věcí

Vrací se hrdina s knírkem. Trochu Oscar Wilde, trochu Don Juan a taky James Bond. Takový je Charlie Mortdecai, charismatický antihrdina populární série o profesionálním bonvivánovi a příležitostném obchodníkovi s uměním, který má permanentně hluboko do kapsy.

Paseka, přeložila Michala Marková, 264 stran, 249 Kč

Vlastimil Vondruška: Zločin na Bezdězu

Vlastimil Vondruška: Zločin na Bezdězu

Jubilejní dvacátý příběh královského prokurátora a správce hradu Bezděz Oldřicha z Chlumu se odehrává přímo na Bezdězu a v hlubokých lesích, které ho obklopují. Tajemný zločin pomáhají řešit jako obvykle panoš Ota a velitel Diviš...

Moba, 288 stran, 299 Kč

Elizabeth Subercaseauxová: Robert Schumann: Hudba pro Kláru

Foto: Metafora

Elizabeth Subercaseauxová, Robert Schumann: Hudba pro Kláru

Životní osudy slavného hudebního skladatele a klavíristy Roberta Schumanna a jeho neméně slavné manželky, klavíristky Kláry Wieckové-Schumannové. Příběh plný vášně a dobrodružství a tajemství umělecké tvorby.

Metafora, přeložila Jana Suchánková, 352 stran, 379 Kč

Petr Gratias: Decibely nad Brnem

Foto: Jota

Petr Gratias: Decibely nad Brnem

Třicet nejzásadnějších bigbítových a rockových skupin, které se zapsaly do povědomí brněnských posluchačů, z nichž některé přesáhly význam jihomoravské metropole a staly se známými po tehdejším Československu.

Jota, 192 stran + 16 stran přílohy, 398 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám