Hlavní obsah

Festival Nouvelle Prague bude i letos. Dostal prestižní cenu

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní hudební konference a showcaseový festival Nouvelle Prague se uskuteční 6. a 7. listopadu v prostorách pivovaru Staropramen v Praze na Smíchově. Registrace delegátů sice teprve začíná, již nyní jsou nicméně známa jména dvou významných hostů.

Foto: archív Nouvelle Prague

Cena, kterou showcaseový festival Nouvelle Prague získal.

Článek

Prvním je Philipp Jacob-Pahl, ředitel agentury Landstreicher Booking z Kolína nad Rýnem. Pracuje s takovými umělci, jakými jsou Woodkid, Milky Chance, Juli, James Vincent McMorrow, We Were Promised Jetpacks a Tindersticks.

Z Velké Británie pak potvrdil účast významný londýnský promotér Joe Schiavon, který dělá pro společnost Global Live. Spolupracoval již s Mumford and Sons, Two Door Cinema Club, Frankem Turnerem, Foals, Echo and the Bunnymen či Klaxons. Nedávno začal pracovat na bookingu umělců pro festival Glastonbury.

Nouvelle Prague hned po svém premiérovém ročníku získal v roce 2014 ve Velké Británii ocenění Yearly Music Convention Awards (YMCA) Best New Showcase. Letos obdržel toto významné ocenění profesionálů hudebního průmyslu opět.

V hlasování odborné hudební veřejnosti, která se v květnu zúčastnila The Great Escape Festivalu v britském Brightonu, zvítězil Nouvelle Prague v kategorii Best Delegates Bar. Současně byl nominován i v kategorii Best Convention Centre, kde však v užší nominaci tří festivalů zvítězil nizozemský Eurosonic.

Reklama

Výběr článků

Načítám