Hlavní obsah

RECENZE: Utěšené písničky Matta Skiby And The Sekrets

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Matt Skiba je frontman americké punkrockové skupiny Alkaline Trio. Je také člověk, který se rád hudebně hledá a zakládá kvůli tomu další projekty. S jedním z nich, The Sekrets, vydal na prahu června druhé album.

Foto: Universal Music

Matt Skiba má rád vedlejší projekty.

Článek

V roce 2006 přišel s deskou natočenou pod hlavičkou projektu Heavens, v letech 2012 a 2013 vyšla dvě alba jeho kapely TheHELL a rovněž před třemi lety debutovali jeho The Sekrets s kolekcí Babylon. Krátce nato ještě vydali minialbum jako důkaz, že tahle parta to bere vážně.

Matt Skiba And The Sekrets jsou tříčlenná skupina, která si do studia pozvala hosty a společně s nimi natočila kolekci, jež má jednu obrovskou výhodu. O nic nebojuje, protože projekt The Sekrets je pro muzikanty cosi navíc. Čiší z ní tedy klid a vlídnost.

Foto: Universal Music

Obal alba Matta Skiby And The Sekrets.

Tahle americká parta v sobě nesporně má punkrockové cítění, což je patrné zejména ve skladbách v rychlejším tempu (Lonely And Kold, She Wolf či I Just Killed To Say I Love You). Má ale také chuť vymýšlet do písní jasné a utěšené melodie a podávat je s takovým klidem, že tomu přece jenom chybí rockový tep, jiskření.

Skiba písně hezky uchopí svým trochu zaměnitelným výrazem a zazpívá je tak oddaně a poctivě, že to základním melodiím dodává na přitažlivosti. V tomto duchu se celá nahrávka nese. Je to klasický vedlejší projekt člověka, který se rozhodl nahrát a vydat písničky, k nimž našel vztah a je přesvědčen, že to může potkat i jeho posluchače.

Kruh se uzavře ve chvíli, uvědomíme-li si, že by tuhle desku klidně mohlo nahrát Alkaline Trio, už jenom proto, že mají-li Skiba a The Sekrets nějaké fanoušky, pak se rozhodně rekrutují z těch, kteří chodí a poslouchají je.

Kuts je ten typ alba, které si oblíbíte a ani si nebudete umět vysvětlit proč. Písničky na něm jsou obyčejné, neprogresivní, v aranžích málo nápadité a vcelku neoriginální, mají v sobě ale cosi příjemného, co k jejich poslechu svádí.

Matt Skiba And The Sekrets: Kuts
Universal Music, 31:57

Celkové hodnocení: 65 %

Reklama

Výběr článků

Načítám