Hlavní obsah

Zemřela herečka Žanna Friskeová, známá z fantasy Noční hlídka

Ruská zpěvačka a herečka Žanna Friskeová, známá i českým a slovenským divákům z fantasy filmů Noční hlídka a Denní hlídka, zemřela ve věku 40 let. Oznámila to v úterý ruská média s odvoláním na pozůstalé. Lékaři u zpěvačky před dvěma roky zjistili nádor na mozku. Léčila se mimo jiné v USA díky veřejné sbírce, ve které se podařilo shromáždit přibližně 68 miliónů rublů (asi 30 miliónů Kč).

Foto: Profimedia.cz

Žanna Friskeová ve filmu O čem muži mluví z roku 2010

Článek

Poslední měsíce strávila Friskeová ve svém domě u Moskvy s partnerem a synem, kterého porodila předloni v dubnu. Nemoci podlehla podle tisku v noci na úterý. Své 41. narozeniny by moskevská rodačka oslavila 8. července.

Foto: Profimedia.cz

Žanna Friskeová v Denní hlídce z roku 2006

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Na ruskou hudební scénu vkročila v polovině 90. let jako členka jedné z prvních dívčích kapel v Rusku, než se v roce 2003 vydala na úspěšnou sólovou dráhu. Hrála rovněž v několika reality show, stala se modelkou nejen pánských žurnálů a jako hvězda ruského show-byznysu i pravidelným tématem společenských rubrik. V ruské filmové komedii O čem mluví muži z roku 2010 nakonec hrála samu sebe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám