Hlavní obsah

Vivaldianno chce interpretovat klasiku pro širokou veřejnost

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek sledovalo multimediální show Vivaldianno v pražské O2 areně 9500 diváků, uvedli pořadatelé. Hudební show z dílny člena Lucie Michala Dvořáka a houslového virtuóza Jaroslava Svěceného doprovázel i tanec a speciální 3D animace.

Vivaldianno 2015Video: GoPro Česká Republika

 
Článek

„Rok a půl práce téměř čtyřiceti lidí, mnohamiliónové investice, tisíce hodin ve studiu, realizace šílených, jedinečných a originálních nápadů, a pak 110 minut a je to pryč... Jsem dojat,“ dodal po koncertě Dvořák.

Chtěl s celým autorským týmem dokázat, že klasická hudba se dá interpretovat i v současném moderním a energetickém pojetí a že oslovuje širokou veřejnost u nás i v zahraničí. Zájem světových hudebních hvězd i nadnárodních uměleckých agentur je prý důkazem.

„Při velmi originálním spojení klasiky s moderními rockovými prvky se představila světoznámá hráčka na elektrické a akustické cello Tina Guo (USA), která ohromila svou virtuózní a energickou hrou všechny v O2 areně,” doplnila Sandra Krišteková.

Dále účinkovali Jiří Janouch, Julie Svěcená, smyčcové Heroldovo kvarteto, zpěvák Michal Pelant či violoncellistka Terezie Kovalová a kolegové z Peru Carlo Zegarra a Vlado Urlich na perkuse a indiánské flétny.

Reklama

Výběr článků

Načítám