Hlavní obsah

Filmové premiéry: Jurský svět a Láska šílená

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden jdou do kin jen dvě premiéry. První letošní letní velkofilm, za nímž stojí jako výkonný producent Steven Spielberg, je určen všem fanouškům prehistorických monster. Vítejte v Jurském světě! Tou druhou je film Láska šílená s mottem „Láska si vybírá nás, smrt si však vybíráme my“.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 22. týden

Článek

Jurský svět

Upoutávka na film Jurský světVideo: CinemArt

Je to už dvaadvacet let, co sen excentrického milionáře Johna Hammonda o parku s živými exponáty vyhynulých zvířat skončil tragédií. Nyní jede park na plný plyn a vedení hledá stále nové způsoby, jak jedinečnou atrakci udělat ještě atraktivnější, úžasnější. Jenže pak se jeden z mazlíčků urve ze řetězu a začne si vylepšovat jídelníček zaměstnanci parku a návštěvníky.

Jurský svět, USA 2015, dobrodružný, 125 min., režie: Colin Trevorrow, hrají: Chris Pratt, Bryce Dallas Howardová, Vincent D´Onofrio, Omar Sy a další.

Láska šílená

Uoputávka na film Láska šílenáVideo: Film Europe

V Berlíně začátkem 19. století touží mladý básník Heinrich po romantické sebevraždě ve dvojici. Je však zklamaný z necitlivosti lidí kolem sebe, a když nedokáže přesvědčit ani svou sestřenici, ztrácí poslední naději. Naštěstí však potkává Henriette, mladou, skromnou a uzavřenou ženu, která trpí “chorobou duše“ a možná i jinou smrtelnou nemocí.

Láska šílená, Rakousko, Lucembursko, Německo, 2014, 96 min., režie: Jessica Hausnerová, hrají: Birte Schnöink, Christian Friedel, Stephan Grossmann, Sandra Hüllerová a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám