Hlavní obsah

Album Blanky Šrůmové a Jana Sahary Hedla vznikne za pomoci fanoušků

Právo, (kul)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka Blanka Šrůmová, která po letech spolupráce loni odešla ze skupiny Tichá dohoda, na podzim chystá album s Janem Saharou Hedlem. Se zpěvákem, textařem a někdejším členem skupiny Precedens ji v současné době pojí umělecký i soukromý život. Výsledkem jejich spolupráce je například písnička Únor a od loňského roku i množství odehraných koncertů.

Foto: archív umělců

Blanka Šrůmová a Jan Sahara Hedl chystají album.

Článek

Společný projekt vznikl zhruba před půl rokem, krátce poté, co se spolu Sahara a Šrůmová potkali. „Blančin přínos tam samozřejmě je. Nejsem výhradní autor, má do toho vždy možnost vstoupit,“ říká Sahara.

Dvojice hudebníků již minulý týden umístila svou nabídku na crowdfundingový portál Hithit. „Nyní máme ještě 37 dní na to, abychom získali finance potřebné na natočení našeho prvního společného alba a videoklipu. V kapele se kromě mě a Sahary objeví muzikanti, kteří s ním nahrávali album Matka Zebra, jež vyšlo v roce 2001. Od té doby se všechno hodně změnilo, produkty a představy hudebního průmyslu jdou mimo nás, a proto volíme tuto cestu financování, abychom mohli svobodně tvořit,“ říká Blanka Šrůmová.

„Říci, že jsem potkal múzu, by bylo očekávatelné, laciné a hloupé. Našel jsem v Blance partnera, někoho k sobě. A to je daleko víc!“ vysvětluje Sahara.

„Já to mám podobně,“ říká Šrůmová. „Teď jsme nahráli novou skladbu, která se již na albu objeví. Jmenuje se Zkus otevřít můj hrob. Písně na takováto témata nikdy nepatřily do mainstreamu. A my si přejeme, aby naše nové album neprocházelo žádnou cenzurou sponzorů a mohlo vyjít na světlo již na podzim, aneb jak v téhle písni zpíváme a také si to uvědomujeme: měli jsme všechno –co nemáme, je čas.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám