Hlavní obsah

Nová DVD: Nezlomný, E. A. Poe: Podivný experiment, Jupiter vychází a The Gambler

Právo, Věra Míšková

Angelina Jolie je režisérkou dramatického příběhu olympijského a válečného hrdiny Louise Zamperiniho ve filmu Nezlomný. V psychiatrickém ústavu na konci 19. století se odehrává thriller E. A. Poe: Podivný experiment. O předurčenosti osudu vypráví sci-fi Jupiter vychází. Mark Wahlberg podává mimořádný výkon v thrilleru The Gambler.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Nezlomný

Nová DVD

Louis býval problémové dítě. Svou energii ale s pomocí staršího bratra dokázal zaměřit na běhání a v roce 1936 se zúčastnil olympiády. S vypuknutím druhé světové války Louis narukoval do armády a po téměř fatální letecké nehodě musel se dvěma dalšími členy posádky přežít 47 trýznivých dní na záchranném člunu, po kterých přišlo japonské zajetí a tábor pro válečné zajatce.

Nezlomný, USA 2014, životopisný, 137 min., režie Angelina Jolie, hrají: Jack O‘Connell, Domhnall Gleeson, Garrett Hedlund, Jai Courtney a další.

E. A. Poe: Podivný experiment

Nová DVD

Mladý lékař Edward přichází na praxi do psychiatrického ústavu pro choromyslné ležícího v mlze v odlehlém koutě hor. Zde ho přivítá šéf lékařského týmu, jeho asistent i záhadná kráska Eliza. Edward je v šoku, když zjistí, že šéf ústavu hlásá: „Proč bychom se měli snažit udělat nešťastného člověka z naprosto šťastného koně?“

E. A. Poe: Podivný experiment, USA 2014, thriller, 112 min., režie: Brad Anderson, hrají: Kate Beckinsaleová, Jim Sturgess, Ben Kingsley, Michael Caine, Brendan Gleeson a další.

Jupiter vychází

Nová DVD

Jupiter Jonesová přišla na svět pod noční oblohou a hvězdná znamení jí předpověděla osud hrdinky. Nyní již dospělá Jupiter sní o hvězdách, ale probouzí se do drsné reality uklízečky toalet a nekonečné série neúspěchů. Jenže pak se na Zemi objeví geneticky upravený bývalý armádní lovec a pustí se do jejího sledování. Dávné proroctví se začne naplňovat.

Jupiter vychází, USA 2015, sci-fi, 122 min., režie: Andy Wachowski, Lana Wachowski, hrají: Channing Tatum, Mila Kunisová, Eddie Redmayne, Sean Bean, Douglas Booth a další.

The Gambler

Nová DVD

Mark Wahlberg hraje profesora literatury Jima Bennetta, který vede dvojí život profesionálního hazardního hráče. Když je nucen půjčit si peníze od známého gangstera, vystaví tím smrtelnému riziku všechny své blízké. Čas tlačí, a Jim musí vstoupit do podsvětí.

The Gambler, USA 2014, drama/thriller, 106 min., režie: Rupert Wyatt, hrají: Mark Wahlberg, Jessica Langeová, Brie Larson, John Goodman a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám