Hlavní obsah

Vorel točí komedii s Holubovou, Kohákem a Čtvrtníčkem

Novinky, Stanislav Dvořák

Režisér Tomáš Vorel zase jednou vykročil ”z města”. Nový film od tvůrce kultovek Kouř a Pražská 5 či novějších filmů Gympl, Vejška a Cesta z města je prezentován jako vesnická komedie o muži, který všem všechno opraví, ale vlastní život spravovat nedokáže.

Foto: Falcon

Tomáš Vorel (vlevo) zahájil v těchto dnech natáčení v Tuchlovicích.

Článek

Instalatéra hraje režisér a herec Jakub Kohák, jeho maminku ztvární Eva Holubová.

”Čtyřicetiletý Luboš Cafourek je svérázný instalatér z vesnice Tuchlovice u Prahy. Je zručný a poctivý, se vším si poradí, žádné práce se nikdy nezalekne. Nemá auto, za zákazníky jezdí na kole, nebo autobusem, nebo se nechá vozit. Mobil nepoužívá, telefonáty za něj vyřizuje jeho matka, která mu také vaří, nakupuje, pere, dělá účetnictví a řídí chod celé domácnosti. Luboš má vždy na všechno nečekanou a vtipnou odpověď, ale praktický a společenský život mu uniká mezi prsty. Za práci si nedokáže říct pořádné peníze, kamarádům opravuje zadarmo,” popsala postavu Uljana Donátová.

Je evidentní, že chlapec se neožení, pokud nezasáhne rázná maminka. A ta se snaží.

„Celý příběh je napsán podle skutečných postav, točíme na skutečných místech. Cítím mrazivý soucit s naším instalatérem Lubošem Cafourkem. Poctivý, šikovný řemeslník, který si nedokáže říci ani o lásku, ani o peníze. Všem všechno opraví, ale svůj život spravovat nedokáže,“ dodal autor scénáře, režisér a kameraman Tomáš Vorel.

Vedle protagonistů si zahrají také Petra Špalková, Filip Blažek, Jan Budař, Petr Čtvrtníček, Tomáš Matonoha a Bára Poláková. Natáčí se ve skutečné obci Tuchlovice v domě skutečného instalatéra. Premiéra bude asi v říjnu 2016.

Reklama

Výběr článků

Načítám