Hlavní obsah

Poprvé v Praze: hvězda R&B Nneka, kterou poslouchá i Kravitz a The Roots

Novinky, Stanislav Dvořák

Mladá, ale světově proslulá zpěvačka Nneka zavítá 6. srpna do pražského Lucerna Music Baru. Nenechte si ujít svěží, chytlavý a vycizelovaný mix popu, afro-beatu, reggae a soulu.

NnekaVideo: Nneka

 
Článek

Zpěvačka původem z Nigérie žila několik let v Hamburku a protloukala se s vlastními písničkami v undergroundových klubech. Během roku 2009 a 2010 vydala rychle za sebou první desky The Uncomfortable Truth a Concrete Jungle a kritika se do ní hned zamilovala. Nikoho nekopíruje a přitom smysluplně navázala na Lauryn Hill, Macy Gray nebo Boba Marleyho.

Nedělá ani hloupý mainstream, ani čistou world music. Své nigerijské kořeny nijak nezakrývá, ale zároveň je přehnaně nevnucuje, písničky jsou plné Afriky i supermoderního západního zvuku s nevtíravým dotekem elektroniky.

Její pojetí popu je eklektické a současně až potrhle originální (spojit rap, akordeón, housle a samply jí nedělá problém). Nechybí odkazy ke ska, reggae a soulu 60./70. let.

Novinka se vrací k reggae

Dnes už koncertuje po celém světě a poslouchají ji Lenny Kravitz, The Roots či Gnarls Barkley. V roce 2009 získala ve Velké Británii Cenu MOBO (Music of Black Origin) jako Nejlepší africká umělkyně. Nahrála také poctu Viva Africa pro Mistrovství světa ve fotbale v Jižní Africe.

K nám přijede s horkou albovou novinkou My Fairy Tales, která se věnuje  tématu imigrantů a jde hodně do reggae.

Vstupenky na koncert v Lucerna Music Baru za cenu 690 Kč jsou v předprodeji v sítích Ticketpro a GoOut od 4. června, stejně tak jako na pokladně Lucerna Music Baru. V den koncertu je pak pořídíte na místě za 790 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám