Hlavní obsah

Nová DVD: Jak jsme hráli čáru, Whiplash, Nezlomný a 96 hodin: Zúčtování

Právo, Věra Míšková

Film Jak jsme hráli čáru vypráví příběh dospívajícího chlapce, jehož rodiče emigrovali v polovině šedesátých let minulého století na Západ. Tři Oscary získal za loňský rok hudební snímek Whiplash. Angelina Jolie je režisérkou životopisného filmu Nezlomný. Liam Neeson hraje bývalého elitního agenta ve filmu 96 hodin: Zúčtování.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 23. týden

Článek

Jak jsme hráli čáru

Nová DVD

Malý Petr vyrůstá v péči prarodičů. Rodiče emigrovali do Vídně a od té doby se ho marně snaží úřední cestou získat. I proto Petr vymýšlí nejrůznější způsoby, jak se přes hraniční čáru dostat. Ale jak se šedesátá léta chýlí a poměry dramaticky mění, otevře se i před Petrem vysněná cesta. Vyrazit na ni ale znamená ztratit prarodiče, kamarády a nezapomenutelná dobrodružství...

Jak jsme hráli čáru, ČR, 2014, rodinný, 102 min., režie: Juraj Nvota, hrají: Milan Lasica, Libuše Šafránková, Richard Labuda, Ondřej Vetchý a další.

Whiplash

Nová DVD

Andrew Neiman je nadaný jazzový bubeník, Terence Fletcher zase učitel známý svými neortodoxními výukovými metodami. Terence objevuje Andrewův talent a nabídne mu místo ve špičkové jazzové kapele, čímž jednou provždy změní mladíkův život.

Whiplash, USA 2014, hudební drama, 102 min., režie: Damien Chazelle, hrají: Miles Teller, J.K. Simmons, Melissa Benoist, Austin Stowell, Paul Reiser a další.

Nezlomný

Nová DVD

V běhu to dotáhl až do amerického olympijského týmu. Za války jeho stroj do oceánu, a Louis Zamperini byl jedním ze tří členů posádky, kteří přežili. Víc než měsíc strávil v záchranném člunu, než ho objevila plující loď. Bohužel byla japonská a Zamperini se ocitl v zajateckém táboře, který připomínal peklo na zemi. Jenže on byl nezlomný.

Nezlomný, USA 2014, životopisné drama, 137 min., režie: Angelina Jolie, hrají: Jack O´Connell, Domhnall Gleeson, Alex Russell a další.

96 hodin: Zúčtování

Nová DVD

Bývalý člen elitních jednotek Bryan Mills se proti své vůli ocitá znovu v akci. Jeho manželka Lenore je nalezena brutálně zavražděna a z její smrti je podezřelý právě Bryan. Podaří se mu uniknout zatčení a stává se lovnou zvěří všech policejních jednotek v USA. V nemilosrdném souboji musí Bryan dokázat svou nevinu a vypátrat skutečného vraha.

96 hodin: Zúčtování, Francie 2014, akční krimithriller, 104 min., režie: Olivier Megaton, hrají: Liam Neeson, Forest Whitaker, Famke Janssenová a další.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám