Hlavní obsah

Anna K. natočila píseň pro ohrožené děti

Právo, kul

Zpěvačka Anna K., skladatel Tomáš Vartecký a textař Ivan Hlas vytvořili píseň k projektu upozorňujícímu na děti, které se mohou ocitnout v krizové situaci. Skladba se jmenuje Nešeptej a měla by oslovit nejen děti, které potřebují pomoc, ale i jejich rodiče.

Foto: ČTK

Anna K. tvrdí, že je povinností dospělých dětem pomáhat.

Článek

K písni, ve které se ke zpěvu hlasu Anny K. přidají děti z Kühnova dětského sboru, vznikl zároveň videospot. Hlavní role se v něm ujala herečka Martina Preissová, závěrečnou výzvu namluvil Ivan Trojan.

„Na konci minulého roku mě oslovil režisér Tomáš Krejčí a požádal mě o pomoc. Stál u zrodu projektu, který má za úkol upozornit na nebezpečí, které dětem hrozí nejen od okolí, ale také od těch nejbližších. Lidé, kteří se tímto programem zabývají, dostali nápad požádat nějakého populárního muzikanta, aby jim věnoval na toto téma píseň. K té měli následně v plánu natočit videoklip, jenž by oslovil jak děti, tak jejich rodiče. Napadla jsem je prý jako první já,“ vysvětlila zpěvačka Anna K.

„Když mi Tomáš Krejčí zavolal, zda bych do toho šla, neváhala jsem. Přestože nejsem sama rodič, děti miluju a myslím si, že je povinností nás všech dospělých jim pomáhat ze všech sil,“ zdůvodňuje, proč na nabídku kývla.

Dlouho podle svých slov přemýšlela, jak decentně ztvárnit text, ve kterém se objevuje domácí násilí, život dětí v nevhodných podmínkách, šikana v běžném životě nebo na internetu či sexuální zneužívání. „Chtěla jsem se maximálně vyhnout přehnanému patosu. Myslím, že jsem dostala skvělý nápad oslovit svého dlouholetého kamaráda Ivana Hlase. Je to nejen úžasný textař, citlivý kluk, ale i otec pěti dětí. Text napsal podle mě silný a krásný. Mám z něj radost, byla to skvělá volba,“ uzavírá zpěvačka.

Reklama

Výběr článků

Načítám