Hlavní obsah

Filmové premiéry: Malá z rybárny, Dítě číslo 44, Láska na první boj a další

Právo, Věra Míšková

Do kin jde nový český loutkový film Malá z rybárny. Premiéru má i koprodukční snímek Dítě číslo 44, který se natáčel v České republice. Cenu mezinárodní kritiky dostala loni v Cannes francouzská komedie Láska na první boj. Příběh chlapce s Aspergerovým syndromem vypráví film Kůň na balkóně. Divoká dvojka, to jsou dvě nebezpečné krásky na útěku.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 20. týden

Článek

Malá z rybárny

Trailer k filmu Malá z rybárny Video: Blue Sky Film

Mořský král opustil se svou rodinou zničené vody a vydali se mezi lidi. Život v rybárně uprostřed přístavní čtvrti plné přistěhovalců není žádný med. A jednoho dne vstoupí do jejich rybího obchodu sebevědomý, pohledný, ale poněkud neurvalý mladý muž - Baron. Malá je jím i hudbou, která ho doprovází, okouzlená.

Malá z rybárny, ČR 2015, animovaný, 71 min., režie: Jan Balej, hrají (hlasy): Oldřich Kaiser, Petr Forman, Ivana Chýlková a další.

Dítě číslo 44

Trailer k filmu Dítě číslo 44 Video: Bontonfilm CZ

Současná Praha hraje Moskvu 50. let minulého století ve filmu Dítě číslo 44. Hrdinou filmu je Lev Děmidov, který osiřel na Ukrajině v době hladomoru ve třicátých letech, pak se stal vojákem Rudé armády a poté důstojníkem tajné policie. V době stalinismus ale nikdo neví, kdy na něj moc - ztělesněná třeba žárlivým souputníkem - ukáže prstem.

Dítě číslo 44, USA/ VB/ ČR/ Rumunsko 2015, režie: Daniel Espinoza, hrají: Tom Hardy, Gary Oldman, Noomi Rapaceová a další.

Láska na první boj

Trailer k filmu Láska na první boj Video: Film Europe

Zdá se, že Arnaud stráví pokojné léto v kruhu své rodiny, kolegů z práce a nejbližších přátel. Pak si ale všimne krásné, leč drsné Madeleine, která ho svým nevhodným a někdy násilným jednáním záhadně přitahuje. Jejím snem je podstoupit armádní výcvik a Arnaud se rozhodne ji v tom podporovat. Nic však nevyjde podle plánu...

Láska na první boj, Francie 2014, komedie, 98 min., režie: Thomas Cailley, hrají: Adèle Haenelová, Kévin Azaïs, Antoine Laurent, Brigitte Roüanová a další.

Kůň na balkóně

Trailer k filmu Kůň na balkóně Video: Film Europe

Mika má mírnou formu autismu. Jeho svobodná matka Lara tvrdě pracuje, o Miku se stará milá paní ze sousedství. Chlapcův život se obrátí vzhůru nohama, když jedné noci zaslechne na balkoně koňské řehtání. Co dělá kůň na balkóně? Vyřešit tuto záhadu mu pomáhá dívka Danou, která ráda předstírá, že je indická princezna. Tajné vloupání do bytu s balkónem je jen začátek jejich dobrodružství.

Kůň na balkóně, Rakousko 2012, rodinný, 93 min., režie: Hüseyin Tabak, hrají: Nataša Paunovićová, Nora Tschirnerová, Andreas Kiendl a další.

Divoká dvojka

Trailer k filmu Divoká dvojkaVideo: Forum Film CZ

Reese Witherspoonová hraje vzornou a snaživou policistku, jíž svěří do ochrany klíčového svědka v soudním procesu s mafiánským bossem. Je to sexy manželka místního drogového dealera. Když se o dvojici začnou intenzivně zajímat najatí zabijáci a zkorumpovaní policisté, nezbývá, než se vydat na útěk.

Divoká dvojka, USA 2015, akční komedie, 88 min., režie: Anne Flatcherová, hrají: Reese Witherspoonová, Sofía Vergara, John Carroll Lynch a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám