Hlavní obsah

V Radě ČT znovu Dědič a Kratochvíl, nováčkem je Kašparů

Právo, jp

Poslanci zvolili v pátek v tajné volbě do Rady České televize opět nynějšího předsedu rady Jaroslava Dědiče a současného člena Jiřího Kratochvíla. Nováčkem bude muž mnoha zajímavých profesí - spisovatel, psychiatr, soudní znalec a duchovní Jaroslav Maxmilián Kašparů.

Foto: Archiv autora

Jaroslav Maxmilián Kašparů

Článek

Dvě místa v radě zůstala neobsazena. Ve druhém kole volby se utkají čtyři kandidáti – dvojnásobný olympijský vítěz, kanoista Martin Doktor, dále Zdeněk Šarapatka (bývalý poradce tehdejšího premiéra Miloše Zemana a šéf kabinetu premiéra Stanislava Grosse), třetí je geolog Václav Cílek (televizní diváci ho mohou znát ze seriálů ČT jako například Magické hory nebo Bohové a mýty staré Evropy) a čtvrtý vysokoškolský pedagog Daniel Váňa.

Dědič kdysi pracoval v ČT jako redaktor, Kratochvíl je profesí režisér. Kašparů, kterého nominovala do rady Asociace režisérů a scenáristů, si při veřejném slyšení kandidátů rýpl do domácího zpravodajství ČT.

„Čím je to zpravodajství kratší, tím je zkreslenější,“ řekl. Hájil ale status veřejnoprávní televize. „Komerční televize, ze kterých teče krev, mají škodlivý formační vliv, zatímco Česká televize ne,“ uvedl Kašparů při slyšení, na kterém se pochlubil certifikátem z České knihy rekordů, podle kterého je držitelem největšího počtu vysokoškolských titulů.

Reklama

Výběr článků

Načítám