Hlavní obsah

Black Sabbath i Lennoxová mají ceny britské společnosti skladatelů

Novinky, Stanislav Dvořák

Black Sabbath si převzali cenu Ivor Novello za celoživotní výkon. Tato cena se nedává za nahrávky nebo za zpěv, ale za autorství skladeb. Udělují ji sami britští autoři.

Foto: Profimedia.cz

Tony Iommi

Článek

Kytarista Tony Iommi si převzal cenu a potvrdil, že příští rok se Black Sabbath vyjedou rozloučit s fanoušky na posledním turné.

Skladatelem roku byl vyhlášen Ed Sheeran. Clean Bandit byli oceněni za nejhranější skladbu Rather Be a Boy George dostal cenu za zvláštní přínos.

Rather Be je podle poroty také nejlepší současná píseň a nejlepším albem je So Long, See you Tomorrow od Bombay Bicycle Club.

Foto: Profimedia.cz

Talentovaný mladík Hozier

Méně známý Ir Hozier si odnesl ocenění za nejlepší píseň po hudební i textové stránce, a to za hit Take Me to Church. Hozier zpívá soul-rockově zabarvené, často baladické věci, a aktuálně patří k mladým ostrovním hvězdám na vzestupu. Určitě nezapře vliv Billa Witherse či Otise Reddinga.

„Touhle dobou loni jsem byl naprosto neznámý a tuhle muziku jsem napsal na půdě. Strašně mě to nakoplo. Tohle pro mě hodně znamená,” poděkoval nadšený mladík.

Zpěvačka Annie Lennoxová získala nejvyšší poctu Britské společnosti autorů, písničkářů a skladatelů za hudbu, ale i za filantropii. Samotný Elton John připomněl její boj za lidská práva a proti AIDS.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám