Hlavní obsah

Nové knihy: Samešová, Williams, Kepler, Holland i Cílek

Právo, František Cinger

Novinky zvou do svérázné společnosti Jiřího Muchy do normalizační Prahy. John Williams zase do USA na konci 19. století. Detektivní příběhy přinášejí Lars Kepler, Camilla Läckbergová i McDermidová. A Roman Cílek připomíná zrůdnost holocaustu. Na konec nesmí chybět komiks.

Článek

Venuše Samešová

Nové knihy

Venuše Samešová je ženou nevšedního osudu nejen proto, že žila v normalizační Praze jako míšenka a byla krásná. Něco takového se rovnalo pozvání do umělecké společnosti, a tak se stala součástí legendární bohémské komunity v domě Jiřího Muchy na Hradčanech.

Nakladatelství Pejdlova Rosička, 296 stran, 299 Kč

John Williams:

Stoner

Nové knihy

William Stoner se narodí na konci 19. století v Missouri do chudé farmářské rodiny. Rodiče ho pošlou studovat na místní univerzitu, ale mladý William se zamiluje do anglické literatury. Po řadě životních nezdarů objeví stoické mlčení předků a čelí nezbytné samotě.

Kniha Zlín, přeložil Jiří Popel, 282 stran, 289 Kč, e-kniha 169 Kč

Lars Kepler:

Stalker

Nové knihy

Před devíti lety byl pastor Rocky Kyrklund odsouzen za brutální vraždu a svěřen do psychiatrické péče. Když se vrací do společnosti, je znovu zavražděna žena a vyšetřování vede opět k Rockymu Kyrklundovi...

Host, přeložila Azita Haidarová, 571 stran, 349 Kč, e-kniha 189 Kč

Camilla Läckberg:

Krotitel

Nové knihy

Na zasněžené silnici u lesa srazí auto polonahou, dezorientovanou dívku. Obětí nešťastné nehody je patnáctiletá Victoria, která před čtyřmi měsíci beze stopy zmizela z místní jezdecké školy. Patrik Hedström s kolegy horečně pátrají po pachateli, Victoria nebyla jediná oběť.

Motto, přeložila Vendula Nováková, 362 stran, 299 Kč

Val McDermidová:

Cesta kostlivců

Nové knihy

Ve zdánlivě nepřístupné gotické věžičce zchátralé školy je objevena kostra. K případu je povolána specialistka na staré nevyřešené případy Karen Pirieová, která čelí novému a nepředvídanému nebezpečí.

BB art, přeložila Radmila Damová, 344 stran, 299 Kč

Helena Beránková:

Kouzlení vše nezmění

Nové knihy

Poutavý pohádkový příběh holčičky Anežky, která objevila svůj svět na staré půdě a chvíli váhala, jestli se má stát vílou... Setká se s hodnou vílou Půdilkou, strašidelným obrem Hromákem, ale hlavně překonává strach z nového neznámého prostředí.

Nakladatelství Machart, ilustrace Jany Kubáskové, 32 stran, 199 Kč

Tom Holland:

Ve stínu meče

Nové knihy

V šestém století n. l. byl Blízký východ rozdělen na dvě mocenská centra, Persii a Byzanc. Už o sto let později se ale na jejich místo prodrala nová velmoc – Arabská říše. Změny, které se udály, nebyly pouze geopolitické; svědčily o zásadní proměně lidské společnosti.

Dokořán, přeložili Jaroslav Rek a Jiří Pilucha, 432 stran, 499 Kč

Kamila Mádrová:

Privátní učitelé následníků trůnu Rakousko-Uherska

Nové knihy

Kniha sleduje životní osudy učitelů, kteří docházeli na dvůr Františka Josefa I. Popisuje, jak vnímali své vznešené svěřence a jaké výhody, ale i těžkosti jim tato dvorská služba přinášela.

Nakladatelství Lidové noviny, 240 stran, 239 Kč

Roman Cílek:

Holocaust – slepá kolej dějin

Nové knihy

Tři osudy a jeden proces: pohled do zákulisí nacistických vyhlazovacích záměrů. Arnošt Lustig o ní napsal: „Je to hluboce lidská, poctivá a dobrá kniha. Řadí se k tomu nejlepšímu, co bylo napsáno o druhé světové válce, a ve svém oboru sahá k dokonalosti.“

Moba, 360 stran, 299 Kč

Matt Groening:

Simpsonovi: Prčou napakovaný potlach

Nové knihy

Připravte se na pravou zálesáckou merendu. Marge se stane soudkyní a všichni vyfásnou pořádný flastr. Homer zase vyhraje v soutěži výlet na tropický ostrov, ale netuší, že je sužovaný ďábelským diktátorem!. A Bart se pustí do obchodování se semínky...

Crew, přeložil Petr Putna, 176 stran, 299 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám