Hlavní obsah

Živá ulice v Plzni uvítá Žbirku, Dva či Dubioza Kolektiv. Vstup je zdarma

Novinky, Stanislav Dvořák

Skvěle namíchaný koktejl zahraničních a českých skupin i divadelních souborů chystá Živá ulice v Plzni 14. až 23. srpna. Koná se přímo v centru města a zdarma.

Foto: Archiv, Právo

Meky Žbirka

Článek

Festival má velmi široký záběr, jako by chtěl uspokojit hipstera i rodinku s dětmi. Přijede jak slovenský popový klasik, autor obrovských hitů jako Biely kvet, Atlantida, 22 dní či Múr našich lások, tak i alternativnější Dva, Dubioza Kolektiv, Houpací koně či slovenská písničkářka Katarzia a Adrian T Bell.

Dále dorazí Lenka Dusilová, Čankišou, Znouzectnost, Fastfood orchestra a The Chancers. Během deseti dní se můžete těšit na desítky českých i zahraničních interpretů, pouliční performance, výtvarný i dětský program.

Foto: DVA

Dva tvoří Bára Kratochvílová a Honza Kratochvíl

„Festival Živá ulice se letos koná čtvrtým rokem a jde spolu s Evropským hlavním městem kultury Plzeň 2015 do finále. Nabízíme celkem 22 dní programu rozdělených do červencového divadelního programu pod názvem Za dveřmi je divadlo!, srpnového multižánrového bloku Živá ulice 2015 a zářijového Festivalu Polévky,” přibližuje tříměsíční program festivalu jeho ředitel Jakub Vedral.

Plzeň je zejména z Prahy a okolí snadno dostupná desítkami spojů denně. Po silnici to trvá zhruba hodinu.

Reklama

Výběr článků

Načítám