Hlavní obsah

Jude Law bude papežem v seriálu The Young Pope

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jude Law bude hrát fiktivního papeže italsko-amerického původu v seriálu italského režiséra Paola Sorrentina The Young Pope.

Foto: KVIFF/Variety/ Getty Images

Herec Jude Law

Článek

Natáčení osmidílné série začne už letos a bude pokračovat v roce 2016 v Itálii, USA, Africe a Portoriku. Jude Law se převtělí do Lennyho Belarda, ultra-konzervativního amerického kněze, kterého si Vatikán vybere, aby zatočil s příliš liberálními tendencemi v církvi.

“Ale nikdo, ani Vatikán, není připraven na to, jak moc je tento americký papež nekompromisní,” naznačil Tony Grisoni, který spolupracuje na scénáři se Sorrentinem.

Postava Pia XIII, jak se papež jmenuje, je prý tak konfliktní a konzervativní, že to hraničí až s obskurností. Má soucit s chudými, ale ne s vatikánskými dvořany, vychytralou bandou, která mu jen pochlebuje a morální hodnoty ji nezajímají. I když ztrácí své blízké, jde se si tvrdě za svým.

Seriál bude vysílat společnost HBO. Sorrentino aktuálně uvádí na filmovém festivale v Cannes svůj nový film Youth s Michaelem Cainem, Harveym Keitelem a Rachel Weiszovou.

Reklama

Výběr článků

Načítám