Hlavní obsah

Nové knihy: Vybíralová, Hvížďala, Child, Lorenová a Fuks

Právo, František Cinger

Příběh dvanácti lidí postižených různými neurózami vypráví Sára Vybíralová. Karel Hvížďala se vrací k přátelům a nedávné historii. Série detektivek nabízí napětí a Sophia Lorenová svou knihu vzpomínek. Samozřejmě nemůže chybět nový komiks.

Článek

Sára Vybíralová:

Spoušť

Nové knihy

Dvanáct postav je jako v laboratorním pokusu infikováno různě silnou dávkou neuróz a mánií. To, v co se věří, se možná bez vysvětlení skutečně objeví a ten, kdo ztratí vůli k existenci, možná pozvolna doopravdy zmizí. Odhodlání dvanácti postavám určitě nechybí.

Host, 240 stran, 269 Kč

Karel Hvížďala:

Osmý den týdne

Nové knihy

Autor v souboru fejetonů vzpomíná na ty, s nimiž se sešel a pracoval: na Karla Kryla, Bohumila Hrabala, Pavla Tigrida, Milana Kunderu či Václava Havla. Knížka má i hlavní postavu, babičku, jejíž rodina přišla do Prahy z Vídně a která s odstupem glosuje události.

Novela bohemica, 132 stran, 249 Kč

Lee Child:

Pomsta

Nové knihy

Bývalý vojenský policista Jack Reacher míří přes Atlantický oceán do Paříže – a pak dál do Londýna. Musí najít zabijáka, který prahne po pomstě. Ještě nikdy nebylo tolik ve hře… Jelikož tentokrát je to i osobní záležitost.

BB art, přeložila Iva Harrisová, 368 stran, 349 Kč

Lauren Beukesová:

Dívka, která se třpytila

Nové knihy

Harper získá v roce 1931 klíč od domu, který mu umožní cestovat časem. Nachází pokoj plný trofejí z vražd, které jednou spáchá. Putuje časem od hospodářské krize 30. let minulého století až po léta devadesátá a pronásleduje mladé inteligentní a nadějné ženy.

Jota, přeložila Petra Navrátilová, 368 stran, 328 Kč, e-kniha 219 Kč

James Rollins:

Šestý zánik

Nové knihy

Smrtící epidemie hrozí vyhlazením života na Zemi. Ale život si vždycky najde cestu… A Sigma se musí vypořádat s apokalyptickými následky... Ale není už příliš pozdě?

BB art, přeložil Zdík Dušek, 392 stran, 349 Kč

Sophia Lorenová:

Včera, dnes a zítra

Nové knihy

Autobiografie jedné z největších hereček naší doby. Od dětství prožitého bez otce se dostaneme k prvním úspěšným krůčkům. Přečteme si o síle přátelství, prožijeme radostnou oscarovou noc, ale též nevýslovný smutek ženy, která právě přišla o dítě.

Jota, přeložila Lenka Papoušková, 368 stran, 368 Kč

Ladislav Fuks:

Příběh kriminálního rady

Nové knihy

Kriminální rada Heumann je přísný, rezervovaný muž s myšlením chladnějším a racionálnějším, než bychom očekávali u kdejakého severského detektiva… Kam až vede touha po pomstě a že nic není, jak se na první pohled zdá – o tom vypráví jeho příběh.

Radioservis, CD mp3, Jan Hartl, 6 hodin 17 minut, 299 Kč

Sem-Sandberg Steve:

Vyvolení

Nové knihy

Jedním z center nacistického programu, v jehož rámci byli likvidováni nemocní, fyzicky či mentálně postižení, byla v letech 1940–1945 jedna vídeňská klinika. V tomto mikrokosmu se odehrává příběh vězně a pacienta Adriana Zieglera a zdravotní sestry Anny Katschenkové.

Paseka, přeložila Dagmar Hartová, 504 stran, 399 Kč

Ed Brubaker, Sean Phillips:

Criminal: Poslední z nevinných

Nové knihy

Tato luxusní edice druhé knihy komiksu Criminal obsahuje tři samostatné příběhy – Zlou noc, Hříšníky a přelomový díl Poslední z nevinných – v jednom balení spolu s mnoha bonusy, kresbami, které vám dají nahlédnout do zákulisí vzniku.

BB art, přeložil Štěpán Kopřiva, 432 stran, 990 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám