Hlavní obsah

Foo Fighters hráli Bryana Adamse i Queen, zpěvák Aerosmith dělá country

Novinky, Stanislav Dvořák

Steven Tyler z Aerosmith konečně odtajnil své country pokusy a rockeři Foo Fighters zase nečekaně zpracovali písně Bryana Adamse a Queen.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Steven Tyler

Článek

Zpěvák Aerosmith Steven Tyler už dlouho slibuje, že natočí sólové country album. Ukázka je konečně tady. Fanoušci Aerosmith jeho posun vnímali poměrně nevrle, ale singl Love Is Your Name byl vypuštěn na internet a neudělal ostudu. Podle magazínu RollingStone je dokonce „opravdu dobrý“.

Tyler není autorem této country balady, pochází z pera Erika Paslayho a Lindsey Leeové, bývalé vokalistky Miley Cyrusové. Někteří fadové si pochvalují, že Tylerův hlas zní syrově, silně a není elektronicky „přeleštěn“, což je dnes nejen v Nashvillu častý jev.

Skupina Chevy Metal, vedlejší projekt bubeníka Taylora Hawkinse, se na koncertě v Kalifornii překvapivě změnila ve Foo Fighters s příchodem Dava Grohla a Chrise Shifletta. Předvedla vlastní pojetí několika hitů ze škatulky metalu i z pop-rocku.

Zazněla Panama od Van Halen, My Sharona od Knack a dokonce Summer of '69 od Bryana Adamse a Under Pressure od Queen. Grohl si dále zazpíval AC/DC (Let There Be Rock) a Rolling Stones (Miss You).

Reklama

Výběr článků

Načítám