Hlavní obsah

Písníčkář Chuck Prophet představí v Praze novou desku, natáčel ji s kytaristou R.E.M.

Novinky,
Praha

Kalifornský zpěvák a písničkář Chuck Prophet, který se proslavil v osmdesátých letech jako člen paisley undergroundové skupiny Green On Red, vystoupí ve středu v pražském Paláci Akropolis. V Evropě je se skupinou The Mission Express na turné k nové desce Nigh Surfer.

Foto: 100 Promotion

Chuck Prophet

Článek

Talentovaný kytarista se ještě jako teenager stal v roce 1985 členem kultovní skupiny Green On Red, která je považována za jednu ze špiček americké nezávislé scény osmdesátých let. Vycházela z punku, hrála paisley underground, ovšem mnohem drsnější než R.E.M., předznamenala desert rock a nakonec skončila u country rocku.

Prophet v ní působil osm let, fascinujících, ale také hodně divokých. Dlouho se nemohl vyhrabat z drogové závislosti, ale nakonec se mu to povedlo a od konce devadesátých let natočil řadu mimořádně kvalitních písničkářských alb, ve kterých zúročil své zkušenosti a spojil americkou písničkářskou a countryovou tradici s odkazem nezávislého rocku.

Foto: Junior klub

Chuck Prophet

Třináctou desku Night Surfer nahrál Prophet v domovském San Franciscu a v Nashvillu: ”Deska je volně konceptuální, tematicky je o cestě kupředu, o pozorování okolí a představě, kde bychom mohli být za 20 let, pokud po té cestě půjdeme,“ řekl o albu Prophet, ale hned dodal: „Samozřejmě je na desce přítomná určitá úzkost a obava, vždyť také žijeme v docela úzkostné době.“

Podle Prohpeta desce hodně pomohl hvězdný host: „Docela to, myslím, šlape, kytary se prolínají v různých zvukových kombinacích, což je do velké míry zásluha hostujícího Petera Bucka z R.E.M.”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám