Hlavní obsah

Herečka z 50 odstínů šedi chystá eko-komedii, Dernová film o vzniku McDonalda

Novinky, Stanislav Dvořák

Herečka Dakota Johnsonová, která je známa pouze z komerčního trháku 50 odstínů šedi, se teď vydala do světa nezávislých komedií s německou společností Tiberius Film.

Foto: CinemArt

Dakota Johnson v roli Anastasie

Článek

Dakota hodlá natočit snímek Chloe & Theo, komediální drama, kde bude hrát mladou Newyorčanku, která se seznámí s inuitských ekologem (Theo Ikummaq) a společně se rozhodnou změnit svět velkou ekologickou kampaní.

V dalších rolích jsou ohlášeni Mira Sorvino nebo Adrian Martinez. Premiéra byla předběžně stanovena na jaro 2016.

Zajímavé novinky má i její zkušenější kolegyně Laura Dernová, která byla nedávno hostem karlovarského festivalu. Chce hrát s Michaelem Keatonem v dramatu The Founder, jež odhaluje okolnosti vzniku nejznámějšího fastfoodového řetězce na světě McDonald's.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Laura Dernová přichází na slavnostní ukončení 49. ročníku.

Raketový růst firmy nastartoval Ray Kroc, jehož otec pocházel od Plzně. Kroce film nebude líčit jako vzor slušnosti, ale fastfoodová firma už sdělila, že žádné žaloby nechystá.

Ray Kroc, který se narodil v roce 1902 v Oak Peaku u Chicaga, byl podle scénáře bezohledný dravec. Jednoho dne se mu zalíbil bufet bratrů McDonaldů v San Bernardinu, ale majitelé neměli zájem otevírat nové pobočky, tak firmu nakonec koupil. Jenže bratry podle scénáře také podvedl a navíc předstíral, že styl restaurace vymyslel sám.

Podle listu The Hollywood Reporter je scénář dost přesný. To, že Kroc odmítl dodržet dohodu se skutečnými zakladateli McDonaldu a neplatil procenta ze zisku, připustil sám v knize Grinding It Out: The Making of McDonald's z roku 1977.

Film režíruje John Lee Hancock a produkují Aaron Ryder z FilmNation a Jeremy Renner s Donem Handfieldem. Premiéra bude až na podzim 2016.

Reklama

Výběr článků

Načítám