Hlavní obsah

Lake Malawi vydají 25. května minialbum

Právo, jaš

Česká skupina Lake Malawi natočila videoklip k písničce Aubrey. Fanoušci si tak mohou poslechnout novou tvorbu kapely po singlu Chinese Trees, který se dostal na přední příčky českých hitparád. Obě skladby jsou součástí debutového minialba We Are Making Love Again, které vyjde 25. května.

Foto: Profimedia.cz

Lake Malawi vznikli na troskách skupiny Charlie Straight.

Článek

Aubrey má podle svých tvůrců hlubší myšlenku, která vyjadřuje důležitost přítomnosti. „Někdy si totiž člověk uvědomí, jak moc si některých věcí a lidí kolem sebe váží, teprve ve chvíli, kdy o ně přijde. O tom je pro mě písnička Aubrey," vysvětluje zpěvák a kytarista Albert Černý.

Očekávané minialbum vznikalo s londýnským producentem Mattem Lawrencem, který spolupracoal předtím například s Adele, Mumford & Sons nebo Ellie Goulding. „Nejvíc nám pomohl právě s Aubrey. Když jsme u něho ve studiu nahrávali jedno demo, snažil se ze mě dostat nadšení a syrovou energii, jakou mívají kapely na první desce. Řekl, že zpívám jako na třetím, nebo čtvrtém albu, což byla vzhledem k předchozí kapele Charlie Straight pravda. A tak mě vzal jako abstinenta do hospody a po jednom silnějším anglickém pivu mi navrhnul, abych refrén zazpíval výš, než jsem si vůbec dokázal představit. Vyřval jsem to jako Sting na prvních deskách The Police. Když jsme si to potom s kluky poslechli, uznali jsme, že anglický producent vás prostě vezme do hospody a je to!“ říká Černý.

Na nové desce Lake Malawi se taktéž jako producent významně podílel Filip Gemroth z kapely Make My Heart Explode.

Reklama

Výběr článků

Načítám