Hlavní obsah

Číňané chtějí točit v Praze film o Pearl Buckové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Číňané připravují film o životě americké spisovatelky a nositelky Nobelovy ceny za literaturu Pearl Buckové. Uvedl to americký časopis Variety, podle něhož se má natáčet i v Praze.

Foto: Foto Reuters

Juliette Binocheová má hrát hlavní roli.

Článek

Hlavní roli obsadí francouzská herečka Juliette Binocheová, známá například z filmů Čokoláda nebo Posedlost. Film s názvem Pearl financuje čínská společnost China Film Group a má se začít natáčet v roce 2016 v České republice a v Číně, kde Bucková (1892–1973) strávila značnou část svého života. Na filmu se bude podílet maďarský kameraman Vilmos Zsigmond, uvedl časopis bez upřesnění dalších autorů a tvůrců filmu.

Když byly Buckové tři měsíce, přestěhovali se její presbyteriánští rodiče kvůli dobročinné misi do Čen-ťiangu v Číně, kde následně strávila s několika přestávkami věnovanými studiu ve Spojených státech téměř 40 let. Čínsky se naučila dřív než anglicky a čínštinu považovala za svůj rodný jazyk. Také se důvěrně seznámila s životem prostých čínských lidí, což později využila ve své literární tvorbě.

Bucková na sebe upozornila v roce 1930 románem Východ a západ. Světově se proslavila už svým druhým románem Dobrá země z roku 1931, který byl o rok později vyznamenán Pulitzerovou cenou. Kniha se stala prvním dílem její trilogie Hliněný dům, jejímiž dalšími dvěma díly jsou romány Synové (1932) a Rozdělený dům (1935). Napsala desítky dalších děl, například román Čínské nebe (1941) a sbírku povídek Daleko a blízko (1948).

Reklama

Výběr článků

Načítám