Hlavní obsah

Filmové premiéry: Šílený Max, Ladíme 2, Zabijáci, Pírkovo dobrodružství a Malý pán

Právo, Věra Míšková

Tento týden vstupuje do kin český loutkový Malý pán. Premiéru má také akční sci-fi thriller Šílený Max: Zběsilá cesta. Pod názvem Ladíme 2 se skrývá pokračování komedie o dívčí kapele. Kdo stojí za 20 let starou sérií vražd a znásilnění? To se dozvíte v dánském filmu Zabijáci. Pohádkový let plný humoru nabízí animovaný film Pírkovo dobrodružství.

Upoutávka na film Šílený Max: Zběsilá cestaVideo: Warner Bros. CZ

 
Článek

Šílený Max: Zběsilá cesta

Šílený Max, pronásledovaný minulostí, je přesvědčen, že jediný způsob, jak přežít, je vydat se na osamělou pouť. Narazí však na skupinu prchající pustinou ve vyzbrojeném obrněném vozidle, v jejímž čele stojí elitní Imperator Furiosa. Citadelu, odkud prchají, tyranizuje Immortan Joe, kterému kdosi odcizil něco nenahraditelného. Rozzuřený vojenský vůdce svolá všechny své gangy a nemilosrdně pronásleduje prchající rebely.

Šílený Max: Zběsilá cesta, Austrálie 2015, akční sci-fi, 120 min., režie: George Miller, hrají: Tom Hardy, Nicholas Hoult, Charlize Theronová a další.

Ladíme 2

Upoutávka na film Ladíme 2Video: CinemArt

Mají skvělé hlasy, až na výjimky dokonalá těla a jsou královnami zpívání a capella. Celá Amerika jim leží u nohou a dokonce je pozvou, aby zazpívaly prezidentu Obamovi k narozeninám. Jenže stačí drobná technická komplikace, v níž figuruje zpěvačka s příznačnou přezdívkou Tlustá Amy, a z Barden Bellas je najednou nejvděčnější terč.

Ladíme 2, USA 2015, komedie, 113 min., režie: Elizabeth Banksová, hrají: Anna Kendricková, Skylar Astinová, Rebel Wilsonová a další.

Zabijáci

Upoutávka na film ZabijáciVideo: Aerofilms

Stopy starých zločinů vedou ke skupině studentů prestižní internátní školy, jako pachatel byl však odsouzen místní podivín. Případ se dostává do speciálního kriminálního oddělení Q na stůl detektiva Carla Mørcka, který okamžitě pozná, že v případu něco nesedí.

Zabijáci, Dánsko 2014, krimi thriller, 113 min., režie: Mikkel Nørgaard, hrají: Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, Pilou Asbæk, David Dencik, Danica Curcicová, a další...

Pírkovo dobrodružství

Upoutávka na film Pírkovo dobrodružstvíVideo: Blue Sky Film

Pírko je ptačí sirotek, který nevyniká ani krásou peří ani sokolí sílou. Je hubený, opelichaný a žije sám v hnízdě, ze kterého ještě nikdy nevyletěl. Tak moc by chtěl táhnout do Afriky s hejnem ptačích kamarádů! Až se jednoho dne naskytne jedinečná příležitost…

Pírkovo dobrodružství, USA/ Francie 2014, animovaný dětský, 90 min., režie: Christian De Vita, v českém znění: Michal Holán, Petra Tišnovská, Anežka Pohorská a další.

Malý pán

Upoutávka na film Malý pánVideo: A-Company CZ

Malý pán si žije spokojeně ve svém domečku v lese v Duté hoře. Jeho poklidný život skončí ve chvíli, kdy se mu zdá sen o tajemném domě, ve kterém najde, co mu schází. Protože sám nemá pocit, že by mu něco scházelo, rozhodne se přijít té záhadě na kloub. Vydá se za Prázdnou hlavou, aby mu poradila, kde ten záhadný dům najde. Ta ho však pošle dál…

Malý pán, ČR/ SR, loutková pohádka, 75 min., režie: Radek Beran, hrají: Saša Rašilov, Valérie Zawadská, Zuzana Bydžovská, Pavel Liška, Miroslav Krobot a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám