Hlavní obsah

Pocta Sinatrovi. Přidají další koncert

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z největších hvězd 20. století, zpěvák a herec Frank Sinatra, by letos oslavil 100. narozeniny. Na jeho počest se koná v pražském Obecním domě koncert, kterého se zúčastní desítky muzikantů a zpěváků z ČR i ciziny. K prvnímu termínu 12. prosince přidají pořadatelé pro velký zájem ještě druhý 13. prosince.

Článek

„Už začátkem roku jsme zaznamenali velký zájem o vstupenky na tuto galashow. Abychom vyhověli co největšímu počtu fanoušků, přidali jsme ve Smetanově síni Obecního domu další koncert se stejným programem i 13. prosince,“ řekl jeden z pořadatelů akce David Salomon.

Koncertní síň bude v den Sinatrových narozenin upravena pro sezení u banketových stolů i s několika exkluzivními místy přímo na pódiu. Diváci u stolů budou mít pohodlí včetně obsluhy a zásobování nápoji v průběhu celého večera. Na scéně se vystřídá více než 40 umělců, kteří zahrají a zazpívají přes 50 sinatrovských evergreenů.

Dorazí německá swingová hvězda Tom Gaebel, filipínský entertainer Arthur Manuntag, slovenská vibrafonistka Ludmila Štefániková a z Los Angeles přijede zpěvačka Yanna Fabian. Z českých hudebních osobností vzdají velkému šéfovi hold swingový zpěvák Jan Smigmator, Pavel Šporcl, Tereza Černochová, Jiří Stivín a další. Všechny umělce doprovodí RTV Big band Felixe Slováčka.

„Jsem moc rád, že všichni oslovení umělci bez váhání přijali naše pozvání a usilovně pracují na osobité interpretaci Frankových hitů. Pro diváky máme připraveny zbrusu nové aranže a duety, které nikde jinde než na Sinatrology nezazní,“ prozradil dramaturg a zpěvák Jan Smigmator.

Od swingu k disku

Sinatra se stal swingovou hvězdou už ve 40. letech 20. století. V roce 1941 se objevil také v prvním filmu Las Vegas Nights.

V 50. letech vydal úspěšné desky In the Wee Small Hours, Frank Sinatra Sings For Only The Lonely, Swing Easy! a Songs For Swingin’ Lovers s legendární skladbou I’ve Got You Under My Skin. V šesté dekádě se zrodila řada notoricky známých hitů jako Strangers in the Night a Something Stupid. V roce 1970 pak přichází slavná My Way, písnička, která se stala synonymem pro Sinatru.

Stárnoucí Sinatra vydal ještě v roce 1980 desku Trilogy: Past Present Future a také se pokusil o disko hudbu, ale do této éry už skutečně nepatřil a sám to dobře věděl.

Podrobnosti o programu a účinkujících jsou k dispozici na webu www.sinatrology.com.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám